Петя Аврамова е цар на преговорите

Петя Аврамова е  цар на преговорите | StandartNews.com

Няма от какво да се притесняват кметовете след като стана ясно, че бъдещият министър на регионалното развитие е инж. Петя Аврамова.Тя ще замести Николай Нанков, който дни наред събираше подкрепата на колеги, кметове и бизнеса заради професионализма и всеотдайността си. Новата министърка също добре познава всички кметове и на властта, и на опозицията в досегашното й качество на зам. председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Наясно е и с бизнеса, защото започва кариерата си в частна проектанска фирма.
Нейните приемни дни като депутат са едни от най-посещаваните в страната, защото дава практични и полезни съвети за региона. Ползва се и с изключителна популярност сред учениците в региона заради уникалната й кампания, с която насърчава четенето - „Книгата – мой приятел".

Аврамова е родена на 29 май 1963 г. във Враца. Тя е един от най-опитните кадри на ГЕРБ и депутат вече трети мандат от Врачанския избирателен район. В сегашното Народно събрание Аврамова освен зам.-председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, тя е и член на комисията по енергетика.

Областен координатор е на ГЕРБ във Врачанско. Беше кандидат за кмет на Враца от партия ГЕРБ по време местните избори през 2011 г., но губи с малко надпреварата от издигнатия от инициативен комитет Николай Иванов. 4 години по-късно обаче тя има съществен принос за спечелването на мандата от сегашния кмет Калин Каменов.

Аврамова е председател на Общински съвет във Враца (2011 - 2013 г.) и зам.-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.). Именно като зам.-кмет Петя Аврамова успява да се преодолее всички бариери, които от години пречат на реализацията на най-големия инвестиционен проект на общината - за водния цикъл на Враца, който е на стойност над 136.373 млн. лв, от които 124 млн. лв. беше безвъзмездната помощ.
За това навярно й помагат и основните качества на зодията Близнаци, под чийто знак Аврамова се е родила - владеене на диалога и преговорите до съвършенство, както и безкористност и жертвоготовност за идеята.

Проектът мина дори и през тресавището на едни от най-тежките отчуждителни процедури на имотите на над 480 собственици.
Преди да влезе в политиката, Петя Аврамова е съсобственик в проектантската фирма "Климадизайн", която е създала заедно със сестра си Мая. За познатите Аврамова е много земен човек, който изключително цени семейството и приятелите си, а за колегите си тя е технократ със завидна работоспособност.

Опита й като общинар и депутат ще й помогнат да навлезе бързо в работата на строителното министерство, още повече че досега е работила много тясно с министър Николай Нанков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай