Още два сигнала за българи, засегнати от циклона „Нефели“ в Гърция

Още два сигнала за българи, засегнати от циклона „Нефели“ в Гърция | StandartNews.com

Още два сигнала на изпаднали в затруднение българи в Гърция получило консулството ни в Солун, съобщи Министерството на външните работи. Става дума за повредени автомобили вследствие на циклона „Нефели".

Първото обаждане било от наш сънародник, който съобщил, че няма нужда от незабавна помощ, но се тревожи за състоянието на автомобила си, който не е в движение.

Вторият сигнал е подаден от група български граждани в Неа Врасна, които потвърждават, че не се намират в опасност, но две от колите им са пострадали вследствие на обилните дъждове.

Българското консулство в Солун подало своевременно и двата сигнала към гръцката Противопожарна служба. Нейни служители се намират на място в Неа Врасна и работят по всички подавани сигнали.

По последна информация тази нощ най-тежка е била ситуацията в Неа Врасна, Хрисуполи и Ставрос. Силни дъждове се очакват и днес в района на цяла Северна Гърция, като според прогнозите подобряване на времето може да се очаква най-рано от утре следобед.

Всички български граждани, които имат нужда от съдействие или биха искали да подадат сигнал за техни бедстващи близки, могат да сигнализират дежурните телефони на ГК Солун - +30 2310 829 210 и +30 2310 869 510 и на посолството ни в Атина - +30 210 67 48 105, 106, 107.

В случай на бедствена ситуация, местните власти препоръчват да не се излиза от сградите на пребиваване, а при наводнения на първите етажи изпадналите в беда да се качват на по-високите етажи и да очакват помощ.

Дирекция „Ситуационен център" на Министерството на външните работи приема денонощно сигнали за съдействие на телефон: 02/948 24 04 и имейл: [email protected]. Ведомството препоръчва на всички граждани, пътуващи за чужбина, да се регистрират в услугата „Пътувам за" на следния адрес: http://www.mfa.bg/120/patuvamza.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай