Опасни дупки на Околовръстното

Опасни дупки на Околовръстното | StandartNews.com

Един сигнал от организацията "Спаси София". Опасни дълбоки шахти стоят необезопасени на западната дъга на Околовръстното шосе на София. По всяка вероятност капаците на отводнителните съоръжения са откраднати. Какъв е рискът за шофьорите и кой и за чия сметка ще поправи щетите?

Околовръстният път край ж.к. "Люлин" е сред най-натоварените в София. Малко след пътния възел за границата обаче влизаме в локалното шосе, където край бордюра зеят опасни дупки. Мястото е такова, че от Околовръстното шосе колите влизат с висока скорост в локалното. Ако с 60 км/ч. например една кола премине през тези шахти, би могла да остане без колела.

За разстоянието от 200 метра липсват металните решетки на 14 шахти. Най-вероятно са грижливо прибрани за скрап. Хора в района, които се изхранват с продажба на вторични суровини обаче отричат. Рискът от инциденти е сериозен. Особено в тъмната част на денонощието.

„Обикновено, когато има проблем с некачествена инфраструктура, се казва, че е виновен шофьорът, който бил карал с несъобразена скорост. В такива случаи, когато държавата и институциите, които са призвани да гарантират, че инфраструктурата е безопасна не са си свършили работата, тогава те носят отговорност. А не клетият шофьор", казва Борис Бонев от „Спаси София".

От Столична община установиха липсата на на почти 100 решетки в района. Изпратен е сигнал към Агенция "Пътна инфраструктура" и към полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай