Обвиняват "прокурора" в хулиганство

Обвиняват "прокурора" в хулиганство | StandartNews.com

Мъжът, който нарочно за малко да отнесе двама колоездачи на пътя, е идентифициран и санкциониран, съобщиха от прокуратурата. От дни в социалните мрежи потребителите споделят видео с наглия шофьор.

От кадрите става ясно, че той се представя за прокурор и заплашва велосипедистите със саморазправа. От съобщение на държавното обвинение, разпространено днес, става ясно, че той е шофьор в Софийска районна прокуратура. Самоличността му не се съобщава.

Едновременно с това, по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров утре започва дисциплинарно производство срещу шофьора. Районният прокурор ще възложи преценка на всички материали, събрани в 08 РУП – София, за образуване и на наказателно производство за хулиганство, съобщават от държавното обвинение.

„Ръководството на прокуратурата оценява такива действия като крайно несъответни на стандартите за прилично поведение в обществото и на пътя, и поднася извинения на гражданите, участвали в инцидента, предизвикан от служителя", се казва още в съобщението. Вече са снети показания от очевидците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай