Няколко съвета как пътуването с деца да не бъде кошмарно

Няколко съвета как  пътуването с деца да не бъде кошмарно | StandartNews.com

Всички знаем, че пътуването с малчугани може да бъде предизвикателство, така че като всяко друго пътуване, пътешествието с деца също изисква специална подготовка. С тези няколко съвета обаче можете да си гарантирате една спокойна и приятна семейна почивка.


Уверете се че сте избрали правилния хотел

Помнете, че снимките, които хотелите публикуват са обработени, така че може в някои случаи да откриете,че рекламата не отговаря на действителността. Един добър начин да научите какъв е рейтинга на хотела е да прочетете какви отзиви са оставили за него предишни посетители. Тази стъпка е важна, особено ако досега не сте посещавали хотела и той е непознато име за вас. Туристическите сайтове за ревюта на хотели могат да дадат реална представа за това наистина какво е нивото на услугите на даден хотел и как той изглежда в действителност. Друг вариант е да попитате познати , които също имат деца, за някакви препоръки за добро място.

Проверете дали хотела предлага услуги за деца

Пътуването с деца изисква да се вземат под внимание някои допълнителни детайли. Децата имат нужда от тихо място, където да поспят, топла баня и просторно място, където да играят свободно. Добра идея е да проверите какви са нивата на шум в хотела, дали стаите му са обезшумени и дали има до него улица с висок трафик. Добър вариант е да изберете апартамент с две отделни стаи. Това е добра опция ако например пътувате с по-големи деца, тъй като така ще им осигурите лично пространство.

Добра опция е ако по стаите се предлага кухненски кът, което е доста удобно за приготвяне на храна за децата, както и детски и бебешки аксесоари като гърнета и биберони, детски халати, козметика, детски колички и креватчета. Задължителни екстри са също малък хладилник, микровълнова или кафемашина, пране и гладене. Ако стаите не са обезшумени, информирайте в началото вашите съседи по стая за факта че сте с деца, за да не стават недоразумения с шума.
Също така проверете дали хотела се намира в близост до обществен транспорт , дали закуската е включена в цената, колко далеч е от центъра или ресторанта, който сте си набелязали да посетите. Ако хотелът има ресторант, проверете дали има стаи за пушачи и непушачи и не на последно място – дали се предлага детско меню. Това ще ви спести много главоболия с търсенето за подходящо място за похапване с децата.

Проверете за специални отстъпки за семейства с деца

Някои семейни хотели предлагат безплатно настаняване за децата, като например Апартхотел Лъки Банско Спа & Релакс. Това е един от малкото хотели в Банско, които предлагат петзвездна обстановка, която гарантира спокойствие и комфорт за цялото семейство. Този пезвезден хотел е разположен в Банско и е подходящ за семейства с деца, защото предлага професионални детегледачки и аниматори за децата, с което можете да сте спокойни за безопасността на своите деца. Освен това хотелът разполага с вътрешни и външни Био басейни за възрастни и деца, външна детска площадка, с електронни игри за малки деца и две напълно оборудвани компютърни стаи за по-големи деца.

Проверете дали има достатъчно атракции за деца

Атракциите са много важен фактор за децата, за да им е постоянно интересно и да прекарат страхотна ваканция. Някои хотели предлагат детски клубове, където децата ви могат да играят необезпокоявани, докато вие се наслаждавате на коктейл край басейна. Попитайте в избрания хотел от какво се състоят техните детски атракции, дали включват само 2-3 аркадни игри или предлагат повече. Поинтересувайте се дали предлаганите детски забавления са подходящи за възрастта на вашето дете, както и дали детските кътове са с постоянен професионален надзор.

Поинтересувайте се за специални отстъпки

Проучете кои хотели предлагат специални отстъпки за семейства с деца и програми за лоялност. Някои по-луксозни хотели предлагат подаръци за деца във вид на играчки или храна като комплимент от хотела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай