Намериха Станимир, избягал заради шамари

Намериха Станимир, избягал заради шамари | StandartNews.com

9-годишният Станимир е открит жив и здрав. Търси се 3 г. Мохамед от Смиренски

9-годишният Станимир Мичков, който беше в неизвестност от понеделник, е открит жив и здрав. Това съобщи пред БНР кметът на село Богдан Христо Иванов. Детето е настанено за наблюдение в болницата в Карлово.

Малкият Станимир изчезна в планината и беше в неизвестност над две денонощия. Сигналът беше подаден от неговата майка в понеделник предиобед, докато двамата заедно са били на паша с животните в горите над селото.

Над 50 души участваха в издирването на детето – основно доброволци и полицаи от Районното управление в Карлово, както и от други съседни полицейски структури.

Доброволец е намерил детето около 21.00 ч. в сряда вечерта. Момчето е живо и здраво, но било прегладняло.

То обяснило пред спасителите, че избягало, защото майка му му се скарала и го шамаросала. Причина за гнева на родителката бил фактът, че Станимир загубил тоягата, с която семейството пасяло козите си. Най-вероятно през последните дни детето се е крило в изоставена постройка, недалеч от с. Богдан.

Майката пък е приета в психиатрична клиника. Детето също имало психически проблеми. Агенцията за закрила на детето и социалните служби ще поемат случая на малкия Станимир.

Междувременно продължава издирването на 3-годишния Мохамед, който изчезна преди няколко дни в гората край русенското село Смирненски. Полицаи, пожарникари и доброволци се събират отново, за да започне издирването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай