Сряда,

Лекари от "Пирогов" скочиха на Петков и Сербезова. Причината

От: Редакция -
16923
Лекари от "Пирогов" скочиха на Петков и Сербезова. Причината
A
A
A

Началници на клиники и отделения в "Пирогов" са изпратили открито писмо до премиера Кирил Петков и министъра на здравеопазването Асена Сербезова във връзка с вчерашното решение на здравния министър да освободи от длъжност директора на най-голямата болница в страната проф. д-р Иван Поромански. Цялото писмо беше разпространено до медиите от пресцентъра на болница "Пирогов". 

"Считаме изложените причини за неговото отстраняване - а именно, влошено финансово състояние на болницата стоят множество и комплексни причини, свързани с години наред отлагани проблеми и неадекватно управление. Цитираните "нарушения" по никакъв начин не кореспондират с управлението на проф. Поромански, тъй като касаят събития от времето, в което той не е вземал решения и дори не е бил част от ръководството", пишат лекарите. 

От "Пирогов" апелират министърът на здравеопазването Асена Сербезова да преразгледа освобождаването на проф. Поромански и в качеството си на принципал, който носи отговорност за лечебното заведение, да уважи позицията на персонала, се посочва още в писмото. 

Лекарите заявяват в отвореното си писмо, че в случай, че не бъде обърнато внимание на техните аргументи за връщането на проф. Поромански в "Пирогов", са готови и на протестни действия. 

 


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com