Лъвчетата Масуд и Терез заминават за Холандия в неделя

Лъвчетата Масуд и Терез заминават за Холандия в неделя | StandartNews.com

Двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха спасени от зоопарка в Разград миналата година, вече имат всички документи, за да могат да отпътуват за спасителния център „Фелида" в Холандия. Това съобщиха от фондация „Четири лапи".

Днес сутринта от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) са издали транспортните документи, които доскоро спъваха заминаването на лъвчетата.

До решението лъвчетата да заминат в спасителен център в Холандия се стигна след поредния протест във вторник и намесата на премиера Бойко Борисов.

Ден по-рано от зоопарка в Пазарджик съобщиха, че искат Терез и Масуд и могат да се грижат за тях.

Лъвчетата трябваше да бъдат предоставени на община Пазарджик с решение на общинския съвет на Разград, въпреки че преди 3 месеца кметът на Разград Валентин Василев сключи споразумение с „Четири лапи", която да помогне за намирането на нов дом на общо пет лъва.

Терез и Масуд ще отпътуват от Столичния зоопарк в неделя – 4 февруари, в 10 ч. Те имат нужда от специални грижи.

В спасителния център за големи котки „Фелида" в Холандия за посрещането на Терез и Масуд е готов техният временен дом, съобразен с индивидуалните им нужди – вътрешно заграждение с отопление около 20 кв.м. с лежанки, платформи, пясъчник и допълнително средово обоготяване. Те също така ще имат достъп до външно заграждение около 30 кв. м., уточниха от „Четири лапи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай