Кодове в цяла България за дъждове и гръмотевични бури

Кодове в цяла България за дъждове и гръмотевични бури | StandartNews.com

Днес се очакват значителни валежи, като количеството за денонощието на места ще достигне до 30-50 л/кв.м, в отделни райони и повече. Жълт код е обявен във Видин, а оранжев код в Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-област, София, Перник и Кюстендил.

Освен значителните валежи, на места ще се развият и гръмотевични бури. Оранжев код за валежи и гръмотевични бури е обявен във всички останали области на България: Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Шумен, Варна и Бургас.

Днес от юг-югозапад валежите отново ще се активизират, ще обхванат страната и отново на много места ще са значителни по количество.

Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Ще се задържи хладно време за края на юни с максимални температури между 20 и 25 градуса.

През нощта срещу петък, главно в западната половина от страната, валежите ще продължат, като ще са значителни в Северозападна България.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай