Какво време ни очаква през уикенда?

Какво време ни очаква през уикенда? | StandartNews.com

Днес времето ще е слънчево. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, предимно средна и висока. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до умерен. Ще се затопли и максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от югозапад. Ще е топло с максимални температури от 9 до 12 градуса. Температурата на морската вода ще е около 8 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево и все още ветровито. Северозападният вятър постепенно ще отслабва, ще е до умерен и през деня ще се ориентира от запад. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

В събота над Западна България ще бъде предимно облачно, в северозападните райони дъжд ще завали още сутринта. Над Източна облачността също ще се увеличава. Отначало в Дунавската равнина, до края на деня в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне застудяване.

До вечерта в много райони на Северна и Западна България ще превали, като с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг. Само в югоизточните райони през по-голямата част от деня вятърът ще се задържи от юг и температурите ще останат сравнително високи, а валежи от дъжд се очакват през нощта срещу неделя.

В неделя, 21 януари, валежите временно ще спрат, а северозападният вятър ще се смени с югоизточен. По-късно отново ще завали, в Западна България - сняг, а в Източна - дъжд.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай