ГЕРБ: БСП направи груба грешка да иска оставки заради Своге

ГЕРБ: БСП направи груба грешка да иска оставки заради Своге | StandartNews.com

Напрежение и остри реплики си размениха в ефира на Btv представители на управляващата партия ГЕРБ и на опозицията - БСП. Вчера левицата поиска оставката на целия кабинет, заради трагедията край Своге. В ефира на "Тази сутрин" Тома Биков от ГЕРБ беше категоричен, че от виновните ще бъде потърсена отговорност.

Според него, лидерът на БСП е направил груба политическа грешка, като е поискала оставки.
"Ако госпожа Нинова искаше да бъде морален стожер, трябваше да види какво се случва в собствената й градина. Например - Бенчо Бенчев, катастрофата с бащата на президента Радев", коментира още Тома Биков.

Когато в програмата на управляващата партия е записан строежът на пътища и магистрали, това е политика, отговори Георги Свиленски от БСП. Когато на тези пътища загиват хора и стават катастрофи, няма как да не реагираме като политическа сила, посочи той. Според Георги Свиленски БСП не политизира трагедията, а иска да излязат на яве причините за тежкия инцинет.

Тома Биков изтъкна още, че трябва внимателно да се прецени кой е виновен от страна на държавата, на фирмата-превозвач и след това да се правят обобщаващите изводи.

"Истината е, че по българските пътища законът не се спазва винаги от шофьорите. Карал съм от Самоков до София. Изпреварваха ме камиони на остри завои като този. По чудо нямаше катастрофи", заяви той.

Георги Свиленски от БСП заяви, че при неподдържан или компрометиран път, той трябва да се затвори и да се ремонтира. Той коментира, че участъци от магистрала "Тракия" са ремонтирани с неподходящ асфалт, който е положен и "доста тънко".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай