Вторник,

Десетки пеперуди са събрани под един покрив край Варна

От: Администратор -
Десетки пеперуди са събрани под един покрив край Варна
A
A
A

Десетки пеперуди от цял свят живеят под един покрив. Къщата на пеперудите се намира край Варна. В нея има близо 40 пеперуди от цял свят и дори е дом на най-голямата пеперуда в света. Това е пеперуда Атлас, чийто размери достигат до 30 см.

Това, което е интересно за тази пеперуда е, че през целия си живот тя никога не се храни, останалите видове пеперуди се хранят с плодове.

Руснакът Артьом, който живее от няколко години у нас, създава къщата заради любовта на дъщерите си към пеперудите. „Когато разбрах, че тук няма такива местенца, то аз направих това място". Мъжът признава, че пеперудите се гледат много трудно, тъй като искат постоянни грижи.

„Те снасят яйца само на растения от родината си", казва Артьом Викторович. Някои от пеперудите прекарват месеци в пашкула си, преди да разперят криле и да полетят. В инкубатора, направен от него, има специална влажност и температура.

Обитателите в къщата се сменят постоянно, тъй като средният живот на една пеперуда трае седмица-две. В къщата има още един интересен обитател – най-големият бръмбар в света. Той се нарича Херкулес. Той има огромен рог отпред и достига размери от близо 20 см.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички