Дари мебел, вдъхни живот – кампания в помощ на хора с увреждания

Дари мебел, вдъхни живот – кампания в помощ на хора с увреждания | StandartNews.com

Кампания, чиито автори казват, че се надяват да прерасне в малка истерия. Кампания, която не иска пари, а стари мебели. Става въпрос за инициативата „Дари мебел, вдъхни живот". Нейната цел е да помогне на младежи с увреждания да им даде шанс да се трудят, а и да бъдат творци.

Техните ръце понякога са несигурни и имат нужда от напътствия, но с малко помощ същите тези ръце могат да създават красиви изделия. Това е кампания, която дава увереност на едни младежи с интелектуални затруднения и адаптацията им в света на можещите.

Кампанията „Дари мебел, вдъхни живот" се нуждае от стари и ненужни мебели, които младежите да реставрират. Освен че ще се превърнат в изящни винтидж изделия, работата помага на младежите за развиването на тяхната моторика.

С нелеката задача да популяризира кампанията се е заел DJ Дамян. Идеята е известни личности да се снимат с мотото на кампанията и да постват снимките в профилите си в социалните мрежи.

Всеки може да се включи в кампанията, като изпрати или занесе на място стари и ненужни мебели. Засега това ще става за сметка на дарителя, но авторите на идеята търсят помощ от куриерските фирми в страната или дарител, който да поема разноските при доставките.

39 младежи посещават дневния център във Варна. За тях тази арт терапия е начин да покажат на обществото, че те също могат.

В края на кампанията ще се организира базар, на който реставрираните мебели ще бъдат продадени. Със събраните средства ще се закупят материали за още мебели, които младежите да превърнат във винтидж изделия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай