Четвъртък,

Бивша лидерка на ПЕГИДА на лов за бежанци у нас

От: Администратор -
5333
Бивша лидерка на ПЕГИДА на лов за бежанци у нас
A
A
A

Бившата лидерка на германското националистическо движение ПЕГИДА Татяна Фестерлинг лови нелегални бежанци в България заедно с местни доброволци, съобщава "Франкфуртер алгемайне цатунг".

Фестерлинг е родена през 1964 г. и беше лидер на крайно дясното движение от февруари 2015 до април т.г.. Тя е качила снимки от „лова" си у нас на страницата си във фейсбук, а с нея е друг активист на ПЕГИДА - Едвин Вагенсфелд, известен като Ед Холандеца.

На снимките Фестерлинг е в маскировъчно облекло, а нашивката на ръката и е на паравоенната българска организация БНО „Шипка". Тя е заедно с други мъже, част от които са маскирани. Тя ги представя като "невъоръжени доброволци, които напълно легално помагат и подпомагат българската гранична полиция" и "откриват нелегални пришълци".

Според Фестерлинг акциите се провеждат в крайно тежки условия край българо-турската граница - "жега, пресечен терен, джунгоподобни гори и комари".

Въз основа на открити дрехи, опаковки от лекарства, празни консерви от напитки и документи на арабски Фестерлинг заключава, че тези неща не може да са били оставени от бежанци, а от "хладнокръвни воини на исляма, които не искат да имат нищо общо с нашия свободен, декадентски начин на живот, а дълбоко го презират и искат да го унищожат".
"Амазонката" призовава "мъжете на Европа, по възможност ветерани от армията и полицията, да тръгнат към България и да подпомогнат доброволните отряди и да спрат нашествениците, които грабят и изнасилват в името на исляма".

Отличителните знаци по униформите на мъжете, както и на ръката на Фестерлинг сочат, че те са български проруски националисти, пише авторът на статията Щефан Локе. Отрядът твърди, че е назависим и патриотичен, но според експерти той се борел срещу демократичната политическа система в България.

Лидерът на отряда Владимир Русев, за когото авторът предполага че във фейсбук се изявява като Валтер Калашников, използва български национални герои и символи за свои цели. На страниците си в интернет отрядът апелира към сънародниците да защитят южната граница и отечеството и да спасят "света от робството на ционистката международна мафия", пише още авторът.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com