БАН предупреди: Внимавайте, в петък ще паднат до 60 л/кв. м. дъжд

БАН предупреди: Внимавайте, в петък ще паднат до 60 л/кв. м. дъжд | StandartNews.com

Ще продължат ли студовете и през декември или времето ще се стопли? Ще има ли сняг на Коледа и Нова година? Отговорите на тези въпроси даде синоптикът от БАН Красимир Стоев пред Нова тв, който направи месечна прогноза за времето за последния месец на 2017 г.

През следващите няколко дни под въздействието на средиземноморски циклони, които ще минават през България, ще има повече валежи. През следващото денонощие снежната покривка ще се топи. В петък се очакват валежи с количества от 50-60 л/кв. м.

Средните температури през декември ще са по-ниски от обичайните. Най-ниските стойности ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса. По Черноморието – минус 7. Най-високите ще бъдат между 10 и 15 градуса.

През първото десетдневие на месеца ще има повече дъжд и облаци. Към 4-5 декември от север ще нахлуе студен въздух и дъждът ще премине в сняг, но валежите бързо ще спрат.

През второто десетдневие на декември времето ще остане динамично. Около 12-13 декември отново се очакват значителни валежи, предимно от сняг. Ще има ново понижение на температурите.

През третото десетдневие, когато са и коледните и новогодишни празници, ще има относително повишение на температурите около 25 декември. Не са изключени превалявания от сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай