Българската приказка започва срещу Финландия

Българската приказка започва срещу Финландия | StandartNews.com

48 години по-късно световното първенство по волейбол отново е в България. Страната ни е домакин на мъжкия турнир за втори път след 1970 г., като този път съорганизатор е Италия.

Стартът на надпреварата ще бъде даден от мача на "лъвовете" срещу Финландия във Варна тази вечер от 20:30 часа. По същото време в Рим Италия се изправя срещу Япония.

За първи път в историята световното първенство се организира от две държави. България и Италия вече имат опит като партньори, тъй като през 2015 г. те приеха съвместно европейското първенство за мъже. Разликата е, че тогава финалите бяха в София, а сега ще са в Торино.

Общо 24 отбора ще участват на шампионата, като са разделени в четири групи по шест. Първите четири от всяка група продължават напред, като ще бъдат разпределени в нови четири групи по четири.

Ключово в правилника е, че класиралите се за втората фаза пренасят там резултатите си, постигнати от първата. Заелите първото място във всяка група, както и двата най-добри втори отбора, се класират за третата фаза. Тя се състои от две групи по три отбора, играещи всеки срещу всеки. Първите два от всяка група отиват на полуфинал.

Полуфиналите са на 29 септември, а финалът е на 30 септември.

България домакинства в първата фаза във Варна и Русе. След това във втората домакин ще бъде и "Арена Армеец" в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай