Адвокатите на Цв. Василев пуснали видеото

Адвокатите на Цв. Василев пуснали видеото | StandartNews.com

Видеото, в което се вижда как мажоритарният собственик на обявената във фалит КТБ Цветан Василев и управителят на БНБ Иван Искров пеят "Назад, назад, моме Калино", е разпространено от единият от двамата адвокати на обвиняемия банкер, съобщава "Ройтерс".

"Кадрите са заснети през януари 2014 година на частно парти в Банско", каза пред агенцията Христо Ботев - единият от адвокатите на Василев. "То идва само да покаже колко искрен е господин Искров, когато заявява, че не е имал каквито и да е близки отношения с господин Василев извън професионалните им връзки", допълва той.

По-рано от БНБ разпространиха официална позиция за видеото:

"Използваме случая още веднъж да заявим, във връзка с излъчен видеоклип в предаването „Господари на ефира", че управителят на БНБ няма да се поддаде на каквито и да е опити за натиск и отклоняване на общественото внимание и във всичките си действия се е ръководил от върховенството на закона. Никакви събития от неофициален характер, сред поканените на които е бил и управителят на БНБ, не са влияели и няма да повлияят на принципната и последователна позиция на централната банка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай