Защо Ангел Кунчев е притеснен?

Ако продължим със същите темпове на заразяване, ще има трудности, каза главният държавен здравен инспектор

Защо Ангел Кунчев е притеснен? | StandartNews.com

Ако продължим със същите темпове на заразяване, ще има трудности. Това свое притеснение изрази главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова тв.И определи броя на починалите от последното денонощие като повече от стряскащ.

„Хората в болници в страната с COVID-19 са вече 825. Тези, настанени в интензивните структури, са близо 50. Там, където случаите са много, ще срещнем сериозни затруднения. Ако продължим със същия темп, ще има трудности с осигуряването на медицинска помощ за всички нуждаещи се”, категоричен бе той.

Заразяването с COVID-19 сега става по-лесно. Необходими са по-малък контакт и време. Достатъчно е да поговорите с положителен в рамките на час-два в затворено пространство, без маски, и вирусът може да бъде предаден, каза експертът.

Доц. Кунчев коментира и ситуацията в домовете за възрастни. „Не може да се говори, че в старческите домове тя е изпусната. Знаейки, че това са най-рисковите места аз лично разпоредих постоянен контрол и сканирания на домуващи и персонал”, посочи доц. Кунчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай