Петък,

За 4 г. Плевен получи повече инвестиции, отколкото за 16

От: Администратор -
678
За 4 г. Плевен получи  повече инвестиции,  отколкото за 16
A
A
A

- Проф. Стойков, вие се борите за втори кметски мандат в Плевен. Какво заварихте, когато поехте поста?
- Управлението на общината изисква сериозно отношение в тези повече от сериозни времена. Общината е преди всичко човешки съдби. Който си мисли, че управлението на общината е песен и знае нотите, той просто лъже. Що за градоначалник е този, която не изплаща възнагражденията на своите служители редовно. За по-малко от година успяхме да стабилизираме устойчиво финансите на местната власт. Ще отбележа и непрестанната работа по подобряване структурата на бюджетните звена и всекидневна работа на всички служители в администрацията, на които съм благодарен.
- А какво постигнахте през последните четири години ?
- От 2011 г. до сега община Плевен реализира повече инвестиции спрямо последните 16 г. Без личната намеса на премиера Борисов това нямаше да е факт. Само по европрограми общината осигури над 2100 работни места. И ще продължим по същия начин. Нови над 1200 работни места предстои да бъдат открити в следващия управленски период. Очакваме още близо хиляда човека да намерят професионална реализация през следващите две години. Имам уверението на централната власт в лицето на премиера, че добрата координация се поддържа с добра съвместна работа.
- Казвате подкрепа и съвместна работа. Какво имате конкретно предвид?
- Още в началото на мандата си дадохме сметка, че основната възможност, която не бива да пропускаме, е работата по европрограми. И успяхме, защото хората в моя екип са професионалисти с опит. Едни от важните проекти, които успяхме да реализираме, са двете нови детски градини. Едната по европрограма, а другата - със средства от правителството на г-н Борисов. Можете ли да повярвате, че това беше първата нова детска градина в Плевен от 25 г. насам! Наред с това и новият площад, който продължава с втори етап - създадохме една прекрасна градска среда. Подменихме и остарелия тролейбусен парк с 40 нови тролея. И още един шокиращ факт - в Плевен не е имало нови тролеи от 1985 г. Създадохме и над 18 детски и спортни площадки.
- И все пак за какво не ви стигна времето през този мандат?
- Имаме да решаваме казуси, които са залежавали по чекмеджетата на старото управление години наред. Проектиране и изграждане на допълнителни зони за чистота и хигиена в жк "Сторгозия", "Дружба", "Дружба 2" и "Мара Денчева". Окончателно справяне с презастрояването в централната градска част и изграждане на два нови паркинга. Ремонт и реновиране на тротоара по улица "К. Константинов" и реновиране на спирките на градския транспорт. Реновиране на района около чешма "Балаклия", ул. "Добрич" и пл. "Добруджа". Обявяване на конкурс за проект и обществено обсъждане за района около арт галерия "Илия Бешков" до средата на 2016 г. И още конкретни дейности, включени в програмата за управление 2015 -2019, с която запознаваме хората в нашите директни срещи.
- А що за човешка максима изповядвате?
- Може и да го приемете еретично, но ще го споделя. Понякога човек може да изгради страхотна кариера и да се радва на блестящ успех за определен период от време благодарение на това, че е държал в покорство другите. Повече от 12 г. системно, тук, в нашия град, експерти и качествени хора бяха поставяни в ъгъла за сметка на един двама любимци. Те и днес са любимци и кукли на конци. Плевен има и друга категория граждани. Тези, които се радват на успех година след година. И те са онези, които постъпват почтено. Това е лесната за разбиране истина от мен.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички