Вторник,

Вяра Петрова: Време е за промяна в Карнобат

От: Failed to load user -
1320
Вяра Петрова: Време е за промяна в Карнобат
A
A
A

Вяра Петрова е родена в Карнобат, където живее и работи до днес. Тя е Председател на предизборния щаб на Коалиция "Народен съюз" в града. По професия е икономист. Завършила е социална педагогика в Шуменския университет и счетоводство и контрол във ВТУ. От 20 години се занимава с изкупуване, преработване и експедиция на плодове и зеленчуци.

- Г-жо Петрова, коалиция „Народен съюз" респектира с много силна кампания и амбициозна предизборна програма. Как ще я реализирате?

- Целите, които сме си поставили, действително са доста амбициозни и ние ще ги постигнем с много труд и отговорност пред хората, които ни вярват. Убедени сме, че можем и че ще успеем. Цялата ни предизборна програма е разработена изцяло в интерес на жителите и за развитието на Карнобат. Но за да успеем, ни е необходимо доверието на хората. Затова призовавам моите съграждани да гласуват с бюлетина №1 за листата на „Народен съюз" и да бъдат сигурни, че бъдещето на Карнобат е в техните ръце.

- Какви са вашите приоритети в едно бъдещо управление?

- Коалиция „Народен съюз" залага на няколко важни инфраструктурни проекта, чието реализиране е много важно за бъдещото развитие на града. Сред тях са изграждането на околовръстен път, реконструкция на парк „Златното езеро", създаване на достъпна градска среда за хората с увреждания, благоустрояване в крайните квартали на Карнобат. Друг акцент в нашата програма е да създадем по-добри условия за подрастващите, за тяхното образование. Имаме идея за подпомагане на талантливи деца, за да им дадем шанс да се развиват. Ние сме отворени за активен диалог с хората и вече успешно го водим. В новия общински съвет решенията трябва да вземат избирателите, а ние да сме само техен посредник. Обещаваме само това, което можем да изпълним, на първо място прозрачно и открито управление. В програмата си "Народен съюз" залага още на подпомагане на земеделските производители при усвояване на европейски средства. Ще работим и за създаване на условия за спортуване и физическо възпитание.

- Как виждате развитието на Карнобат през следващия мандат?

- През последните 8 години не се обръщаше никакво внимание на крайните квартали на Карнобат. Платформата на "Народен съюз" предвижда всеки един квартал като "Железничар", "Галата" и Новата махала да се благоустрои. Имаме конкретни идеи какво да се промени. В квартал "Железничар", който е лицето на града, хората имат проблеми с водата, каналите им са затлачени, в квартала живеят много млади семейства, а там няма детска площадка,нямат осветление. В квартал "Галата" училището е от пет години затворено и се руши. Поехме ангажимент сградата да се превърне в красив детски кът. Ще помислим и за възрастните хора там да има и помещение за пенсионерски клуб. Оказа се, че в този квартал в ХХІ век улици в регулация, всъщност са черни пътища. В квартал "Новата махала" част от къщите изобщо нямат вода, а при други налягането е много слабо. Хората имат перални, а не могат да ги използват. В селата има сериозни проблеми, които не са трудни за решаване от финансова гледна точка, но се иска малко усилие. Крайно време да се обърне внимание на всяко село.

- Кои са приоритетите на "Народен съюз" за развитието на спорта?

- Планираме изграждане на велоалея, на спортни зали и площадки, където и деца, и възрастни да могат да спортуват безплатно. Имаме идея да изградим прекрасен кът за отдих в района на Старата хижа с барбекю и пейки, а районът да стане привлекателно място за походи. Здравето е на първо място и трябва да създадем условия за движение.

- С какво вашата листа за общински съветници е по-различна от останалите?

- В нашата листа има нови лица, които за първи път искат доверието на карнобатлии. Това са млади хора, които са учили извън Карнобат, но са се върнали, за да работят и да отглеждат децата си тук. За разлика от други, които спекулират с името на града и при първия удобен случай се изнесоха от Карнобат. Нашите съграждани разбират, че е време за промяна, за да може хората, които изберат, да бъдат техният глас в общинския съвет. Нашите кандидати са личности от гражданска квота, които свободно ще изразяват позицията си. Те са успешни мениджъри, земеделски производители, които познават реално проблемите със земеделието и които дават работа на хората.

- Как ще убедите хората, които са решили да не гласуват, че трябва да го направят?

- Най-вече с диалог, който ние водим дълго време - открито и почтено. Всички трябва да разберат, че съветниците вземат решения от тяхно име и са работодателят на кмета, а не обратното, както беше досега. Статуквото трябва да се разбие. За да изпълним своите обещания, хората трябва да ни дадат доверието си и да гласуват с бюлетина № 1 за листата за общински съветници на коалиция "Народен съюз".

- Имаше ли удари под кръста в предизборната надпревара?

- За съжаление имаше. Ние обаче категорично отказваме да влизаме в тона на нашите опоненти, които чрез откровени лъжи, лансирани в медиите, се опитваха да ни вменят действия, които са против нашите принципи. Ние водихме позитивна кампания, отворена към срещи и диалог с хората. Черпихме идеи в диалог с избирателите а когато има желание и отсреща стоят компетентни хора, се стига до тяхното осъществяване. Няма невъзможни неща, когато има взаимно доверие и честност. Обръщам се към моите съграждани да дадат шанс на младите хора, които искат тяхното доверие и за едно ново управление.Време е да кажем БАСТА на страха и тоталитаризма, които властват в града, на апатията, която е налегнала хората и които си мислят, че от тях нищо не зависи.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията