Четвъртък,

Вяра Петрова: Време е за промяна в Карнобат

От: Failed to load user -
1097
Вяра Петрова: Време е за промяна в Карнобат
A
A
A

Вяра Петрова е родена в Карнобат, където живее и работи до днес. Тя е Председател на предизборния щаб на Коалиция "Народен съюз" в града. По професия е икономист. Завършила е социална педагогика в Шуменския университет и счетоводство и контрол във ВТУ. От 20 години се занимава с изкупуване, преработване и експедиция на плодове и зеленчуци.

- Г-жо Петрова, коалиция „Народен съюз" респектира с много силна кампания и амбициозна предизборна програма. Как ще я реализирате?

- Целите, които сме си поставили, действително са доста амбициозни и ние ще ги постигнем с много труд и отговорност пред хората, които ни вярват. Убедени сме, че можем и че ще успеем. Цялата ни предизборна програма е разработена изцяло в интерес на жителите и за развитието на Карнобат. Но за да успеем, ни е необходимо доверието на хората. Затова призовавам моите съграждани да гласуват с бюлетина №1 за листата на „Народен съюз" и да бъдат сигурни, че бъдещето на Карнобат е в техните ръце.

- Какви са вашите приоритети в едно бъдещо управление?

- Коалиция „Народен съюз" залага на няколко важни инфраструктурни проекта, чието реализиране е много важно за бъдещото развитие на града. Сред тях са изграждането на околовръстен път, реконструкция на парк „Златното езеро", създаване на достъпна градска среда за хората с увреждания, благоустрояване в крайните квартали на Карнобат. Друг акцент в нашата програма е да създадем по-добри условия за подрастващите, за тяхното образование. Имаме идея за подпомагане на талантливи деца, за да им дадем шанс да се развиват. Ние сме отворени за активен диалог с хората и вече успешно го водим. В новия общински съвет решенията трябва да вземат избирателите, а ние да сме само техен посредник. Обещаваме само това, което можем да изпълним, на първо място прозрачно и открито управление. В програмата си "Народен съюз" залага още на подпомагане на земеделските производители при усвояване на европейски средства. Ще работим и за създаване на условия за спортуване и физическо възпитание.

- Как виждате развитието на Карнобат през следващия мандат?

- През последните 8 години не се обръщаше никакво внимание на крайните квартали на Карнобат. Платформата на "Народен съюз" предвижда всеки един квартал като "Железничар", "Галата" и Новата махала да се благоустрои. Имаме конкретни идеи какво да се промени. В квартал "Железничар", който е лицето на града, хората имат проблеми с водата, каналите им са затлачени, в квартала живеят много млади семейства, а там няма детска площадка,нямат осветление. В квартал "Галата" училището е от пет години затворено и се руши. Поехме ангажимент сградата да се превърне в красив детски кът. Ще помислим и за възрастните хора там да има и помещение за пенсионерски клуб. Оказа се, че в този квартал в ХХІ век улици в регулация, всъщност са черни пътища. В квартал "Новата махала" част от къщите изобщо нямат вода, а при други налягането е много слабо. Хората имат перални, а не могат да ги използват. В селата има сериозни проблеми, които не са трудни за решаване от финансова гледна точка, но се иска малко усилие. Крайно време да се обърне внимание на всяко село.

- Кои са приоритетите на "Народен съюз" за развитието на спорта?

- Планираме изграждане на велоалея, на спортни зали и площадки, където и деца, и възрастни да могат да спортуват безплатно. Имаме идея да изградим прекрасен кът за отдих в района на Старата хижа с барбекю и пейки, а районът да стане привлекателно място за походи. Здравето е на първо място и трябва да създадем условия за движение.

- С какво вашата листа за общински съветници е по-различна от останалите?

- В нашата листа има нови лица, които за първи път искат доверието на карнобатлии. Това са млади хора, които са учили извън Карнобат, но са се върнали, за да работят и да отглеждат децата си тук. За разлика от други, които спекулират с името на града и при първия удобен случай се изнесоха от Карнобат. Нашите съграждани разбират, че е време за промяна, за да може хората, които изберат, да бъдат техният глас в общинския съвет. Нашите кандидати са личности от гражданска квота, които свободно ще изразяват позицията си. Те са успешни мениджъри, земеделски производители, които познават реално проблемите със земеделието и които дават работа на хората.

- Как ще убедите хората, които са решили да не гласуват, че трябва да го направят?

- Най-вече с диалог, който ние водим дълго време - открито и почтено. Всички трябва да разберат, че съветниците вземат решения от тяхно име и са работодателят на кмета, а не обратното, както беше досега. Статуквото трябва да се разбие. За да изпълним своите обещания, хората трябва да ни дадат доверието си и да гласуват с бюлетина № 1 за листата за общински съветници на коалиция "Народен съюз".

- Имаше ли удари под кръста в предизборната надпревара?

- За съжаление имаше. Ние обаче категорично отказваме да влизаме в тона на нашите опоненти, които чрез откровени лъжи, лансирани в медиите, се опитваха да ни вменят действия, които са против нашите принципи. Ние водихме позитивна кампания, отворена към срещи и диалог с хората. Черпихме идеи в диалог с избирателите а когато има желание и отсреща стоят компетентни хора, се стига до тяхното осъществяване. Няма невъзможни неща, когато има взаимно доверие и честност. Обръщам се към моите съграждани да дадат шанс на младите хора, които искат тяхното доверие и за едно ново управление.Време е да кажем БАСТА на страха и тоталитаризма, които властват в града, на апатията, която е налегнала хората и които си мислят, че от тях нищо не зависи.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички