Петък,

Важна новина за ваксините и изкаралите К-19

От: Редактор -
Важна новина за ваксините и изкаралите К-19
A
A
A

В ново проучване, публикувано в през седмицата, изследователи от Училището по медицина Айкън в Ню Йорк отбелязват, че участниците, които преди това са били заразени с коронавирус, са дали еднакъв или по-висок отговор на антитела, след като им е била приложена първата доза от mRNA-базирана ваксина, отколкото тези, които не са изкарали вируса и са получили две дози от същата ваксина.

Според тези резултати учените предполагат, че хората, които преди това са били заразени с коронавирус, могат да получат само една доза ваксина, за да създадат същия имунитет като тези, които не са се заразили с вируса и са получили две дози от ваксината.

"Прилагането на втората доза ваксина на боледувалите от коронавирус няма да има съществена полза. И с една доза ваксина, дадена на тези хора, е възможно милиони повече хора да достигнат до ваксина и да развият имунитет срещу вируса", каза д-р Шахинер в ексклузивно интервю за Анадолска агенция.

"Тъй като човек, излекуван от инфекциозно заболяване, вече има защитен имунитет до известна степен, имунната му система възприема ваксината като нова инфекция и реагира силно", каза той.

 

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички