Успокоиха - няма заразени туристи във Варна

Това съобщи днес областният управител Стоян Пасев

Успокоиха - няма заразени туристи във Варна | StandartNews.com

Няма заразени туристи, констатирани на територията на област Варна. Това съобщи днес областният управител Стоян Пасев, като уточни, че има чуждестранни граждани с установена инфекция, но те са от корабен екипаж.

От РЗИ-Варна увериха, че на летището се извършва 24-часов мониторинг на полетите, като поясниха, че служители на община Варна също са част от екипите, които работят съвместно с тях.

„В момента има тенденция за намаляване на броя заболели с Ковид-19, но имаме притеснения, че през есента ще има вълна и от други респираторни заболявания. Всички легла, с които разполагат към момента болниците в града, са 145, от които са заети само 55. Остават 90 легла, т.е. ресурс има, съобщи областният управител.

Ще осигурим допълнително още легловата база, включително и още 70 легла в частната болница „Евро хоспитал“, като се надявам те да не се ползват“, добави още Пасев.

Директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова коментира, че  координационния център, за който съобщи здравният министър Костадин Ангелов при посещението си във Варна преди дни, работи от вчера на 24- часов режим.

Данните за епидемиологичната обстановка в града сочат, че през вчерашния ден  са регистрирани 10 заразени с Ковид-19, като напоследък тенденция е за намаляване на заболеваемостта, каза още директорът на РЗИ-Варна. 1 187 са общо с констатирана коронавирус инфекция на територията на варненска област  от началото на пандемията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай