Три жени засрамиха милионера Пенчев

Три жени организираха кампания и събраха 222 000 лв. за 8 часа

Три жени засрамиха милионера Пенчев | StandartNews.com
  • Кристина Стефанова, Десислава Олованова и Сибина Григорова събраха парите на респираторни апарати за 8 часа - без условие, защото са хора

Хора, събрахте парите! Направихте го за по-малко от 8 часа! #БългариязаБългария"!" Това написа малко след полунощ в петък срещу събота Сибина Григорова - една от трите жени, организирали набирането на недостигащата сума за закупуване на 15 респиратора за Александровска болница. Те организираха кампанията в помощ на спешната клиника, след като търновският бизнесмен Ивайло Пенчев се изгаври с болницата и страдащите от коронавирус у нас. Той обяви, че дарява 222 000 лв. за животоспасяващите респираторни апарати, но под условие – неговите роднини и подчинени в Уолтопия, да ги ползват с предимство, ако се разболеят.

ВИЖ ОЩЕ: Бизнесмен под условие или как Дяволът катери стени

Опитът да се брандират апаратите, които са безценни за заразените хора и недостигат у нас, взривиха обществото. Александровска отказа дарението.

Снощи разбрах, че средствата са събрани. Не познавам тези жени, но им благодаря от сърце, каза тази сутрин за Нова телевизия директорът на болницата д-р Костадин Ангелов. Този случай показва, че имаме в бизнесмена коренно различна представа за солидарност. Ние не можем да бъдем други освен лекари. Затова решението бе моментално, заяви Ангелов. Той разказа, че точно, когато от името на болницата е обявил отказа на дарението, се обадили трите жени, които казаха ще обърнат света, но ще осигурят парите. Ще съберем парите, ще направим дарението безусловно казаха те и го направиха, заяви още Ангелов.  Той бе категоричен, че и конкретната случка и цялата ситуация около коронавируса показват силата на обикновения човек. Само когато я осъзнаем, когато се борим срещу заразата с интерект, ще успеем, каза още шефът на Александровска.

Болницата е сред лечебните заведение от първа линия на борбата с коронавируса. А сумата - 220 хил. лв., недостигаше за пълния комплект от 15 японски апарата, договорени от шефа на болницата. Щедро дарение от "А1" и "Фантастико", осигури средствата за 10 от тях, а останалите пари са точно в размера на върнатото дарение под условие на бизнесмена Ивайло Пенчев.

"Спираме кампанията в HelpKarma, защото по банковата сметка има преводи, които системата все още не показва. Със сигурност имаме 222 000 лева. Точен отчет в понеделник!", написа във фейсбук Сибина. "Вашите пари ще отидат за 5-те аспиратора в "Александровска", за които имаше дарение под условие, което болницата не прие. Бъдете здрави! Desislava Olovanova и Krustina Stefanova, респект, момичета!", завършва нейният пост.

Три жени срещу егото на един мъж - това е положението. Така трите работещи момичета анонсираха инициативата си. Първи се захващат Кристина Стефанова и Десислава Олованова, към тях бързо се присъединява и Сибина Григорова. "Не можем сами, трябва ни помощ от много други жени и мъжe", апелираха те и само за първите три часа от кампанията по сметките постъпиха 30 хил. евро. А през следващите 5 часа - и останалата необходима сума. "Не сме преуспели бизнесмени, не сме супер героини, хора сме", гласеше още апелът на трите дами, влезли достойно в отбора на невидимите герои.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай