Събота,

Топ експерт със скандално разкритие за антителата

От: Редактор -
1530
Топ експерт със скандално разкритие за антителата
A
A
A

"Измерването на антитела е с цел печалби на лаборатории, дори лекари получават хонорари, за да изпращат пациенти за измерване на антитела. Това не е практика в Швейцария". Това заяви в "Твоят ден" по NOVA NEWS д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн.

"Омикрон ще ни изненада през януари. Много повече хора, които са преболедували Делта варианта, ще преболедуват Омикрон. Имаме случаи на Омикрон в България, те са съмнителни, но би било странно да нямаме, след като почти всички страни в Европа регистрират, както и при наличието на такъв човекопоток", добави още той.

Специалистът разясни, че новия вариант на COVID протича по-леко, но това не бива да успокоява, защото ще има голям брой заболели, което ще натовари здравната система. 

Относно противоепидемичните мерки у нас, д-р Илиев смята, че имаме такива, но на практика те не се прилагат.

"Трябва да има по-строг контрол, полицията е нужно да се включи по-активно. Само така може да са намали заразяването и разболяването", каза той.

За третата доза д-р Аспарух Илиев подчерта, че след двудозовите ваксини има период, в който има добра защита, но след това спада и затова е добре да се сложи трета доза, дори и да има много антитела, защото количеството им не е гаранция за качество и добра защита.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com