Тежки обвинения към лекари, бебе почина при раждането

Близките на родилката обвиняват лекар от спешния център в Гоце Делчев

Тежки обвинения към лекари, бебе почина при раждането | StandartNews.com

Жена и съпругът й от село Скребатно обвиняват лекар от Спешния център в Гоце Делчев за загубата на бебето си. Бременна жена търси помощ на 14 август заради силни болки в корема, получава инжекция и е изпратена вкъщи, където по-късно, ражда неочаквано.

Близките на родилката обвиняват лекар от спешния център в Гоце Делчев в лекарска грешка и немарливост.

„На 14 вечерта към 8 и нещо получава болки, д-р Фидошев слага инжекция. Прибираме се на село, болките продължават. Звъня на нейната лекарка, на четвъртия път получих смс, но тя загуби бебето“, разказва Виктор Панюков, съпруг на Джумилей.

Близките на жената не знаят дори каква инжекция ѝ е била поставена.

„Били са и някаква инжекция и си я връщат. Към 21-22 ч. ми звъни и казва, че положението се влошава. Паля колата и какво да видя – пред банята локва кръв, жената е родила детето мъртво и го държи вкочанено. Виктор плаче, малкото дете отзад пищи. Завих я в един чаршаф и я качвам в колата, идваме в спешното. Казвам „Защо не качихте жената в АГ-то или да извикате доктор, който е компетентен. Той каза „Извинявайте, сбъркал съм“, разказа Манчо, свекър на Джумилей и баща на Виктор.

Спешният център в Гоце Делчев е под шапката на този в Благоевград. Оттам коментираха случая така:

„Преценка на лекаря е как да постъпи. Д-р Фидошев е хирург с дългогодишен стаж, той е преценил така. Не е в нашата компетентност да кажем дали има, или не лекарска грешка. Надявам се Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ да каже има ли вина колегата, спазени ли са правилата за добра медицинска практика. Ако се окаже, че е лекарска, бих могъл да наложа дисциплинарно наказание и финансова санкция на колегата“, каза д-р Красимир Михайлов, директор на спешен център Благоевград.

Предстои проверка на „Медицински надзор“ и на Спешния център в Благоевград. Близките на родилката обаче настояват д-р Фидошев да бъде отстранен и да бъде потърсено обяснение от наблюдаващия лекар на жената – д-р Стоева, която не е отговорила на обажданията им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай