Хирург: Родни умници оплюха и световните ваксини

Това каза проф. Тома Пожарлиев

Хирург: Родни умници оплюха и световните ваксини | StandartNews.com

"Аз съм за принципа да не се спира нищо, но да се спазват стриктно мерките", каза пред БНР хирургът проф. Тома Пожарлиев и подчерта, че високата смъртност от Covid-19 у нас е заради неспазването на правилата за дистанция, носене на маски и дезинфекция:

"Излязоха "специалисти", които започнаха да говорят, че маските не помагат, че не трябва да има изолация". По думите му, когато си с маска, вирусът по-малко те покосява. 

"Ако човек не се погрижи сам за собственото си здраве, никой няма да му помогне", категоричен беше хирургът и добави, че повечето му колеги говорят това, което призовава и той - да се спазват стриктно мерките и да не се допуска стресиране.

По думите на лекаря целият свят се бори срещу пандемията с маски и със спазване на дистанция:

"Явяват се при нас 15-ина души и казват, че това са глупости. Не мога да се съглася с тях, колкото и добри специалисти да са. Говоря с колеги, които работят в Европа. Никъде там не пускат в медиите да говорят хора, които казват обратното на официалното в света. Официалното в света е, че тези предпазни мерки помагат и до имунизирането трябва да се спазват".

Проф. Тома Пожарлиев заяви, че ще се ваксинира, защото имунизацията е спасила човечеството от ред заболявания:

"Става дума за нови технологии, светът върви напред. Специалистите, които тук се изказаха срещу световните ваксини, не мисля, че са по-добри от специалистите там".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай