Стволовите ни клетки стигнаха до Кралицата

Всяка трета майка иска чудото на генетиката

Стволовите ни клетки стигнаха до Кралицата | StandartNews.com

Вили Пеева е Административен директор на Медицински център "Афродита" - специализирано здравно заведение в регенеративната медицина. Тя управлява дейността, както на МЦ "Афродита", така и на "Future Health" за България от самото им създаване. Тя е смятана за най-големият специалист по спазване и прилагане на стандартни оперативни процедури в сферата на тъканното банкиране y нac, както и при спазване на законовите норми за добра лабораторна практика. Вили Пеева владее пет езика, омъжена е и има две деца.

  • Всяка трета майка иска чудото на генетиката
  • "Future Health" има Корона на качеството,
    връчена лично от Елизабет II

Изследователите търсят нови възможности, като използват стволови клетки от кръвта на пъпна връв в нова и вълнуваща област, известна като "регенеративна медицина". Регенеративната медицина е наука за живите клетки, която се използва с цел потенциално регенериране или улесняване на възстановяването на клетки, загубили функциите си от болести, генетика, нараняване или просто стареене, чрез стимулиране на собствените механизми за възстановяване на тялото. За ползата от стволовите клетки, от която човечеството може да се възползва, ни разказва Вили Пеева - директор на европейския лидер по фамилно съхранение на стволови клетки - "Future Health". Това е първата частна акредитирана банка в Европа и по официални данни на ИАТ, е безспорен лидер и в България за последните години.


- Госпожо Пеева, колко значима е ползата за семействата, които са съхранили стволови клетки?
- Смята се, че един на трима души би се възползвал от регенеративната медицина със стволови клетки през целия си живот. Благодарение на неспиращия усърден труд и изследователски подход на специалистите, занимаващи се със стволовите клетки от пъпна връв, много семейства имат възможността да се възползват от регенеративната медицина днес. За всички онези, които са се сблъскали с променящи живота им здравословни проблеми, да използват техните съхранени стволови клетки, е подарък, който не може да бъде измерен.
- Оказва ли влияние COVID-19 върху кръвта и тъканта от пъпна връв?
- За лаборатория, като нашата, която спазва най-високи норми и е с най-много акредитации, влияние на COVID-19 няма. Чувствайте се уверени в това, че "Future health" поддържа нивото си на работа, както обикновено. С двадесет годишен опит зад гърба си, преминавайки през неочаквани събития и несигурни моменти, като този, си направихме извод, че приоритет номер едно са нашите клиенти. Проблеми ще срещнат малките, неакредитирани банки, които най-вероятно няма да успеят да се справят.
- Как "Future health" успява да се развива и да поддържа високо ниво на работа в тези трудни времена, в които живеем?
- Международното ни присъствие ни дава възможност да обогатим знанията и опита си, за да се справяме в подобни ситуации. Несъмнено ни помогнаха и стандартните процедури, на които ни подлагат нашите акредитации. Като пионери в частното тъканно банкиране, се стремим да предоставим най-актуалната и достоверна информация на семействата за сегашната ситуация, защото е важно да са информирани, що се отнася до съхранението на стволовите клетки на тяхното новородено. "Future health" наблюдава отблизо всички опити и проучвания, които текат в света за използване на стволови клетки от тъкан от пъпна връв за лечение на COVID-19, за да предоставя информация относно реализирането им.
- Коя е причината за огромното превъзходство на "Future Health" над другите тъканни банки?
- В Европа, и по-точно в България, семействата вече са много добре информирани. Лесно правят своя избор, когато "Future Health" има богат опит зад гърба си, модерна апаратура и съоръжения, акредитации, но най-вече доказани успешни трансплантации. Това улеснява семействата да се доверят на "Future Health".
През тези десет години, в които съм управител на компанията в България, съм следила десетки успешно освободени проби от нашата лаборатория, които помагат на нашите клиенти. Някои от тях са отразени от световно признати медии. Компанията, многократно е награждавана, носител е и на Корона на качеството, връчена лично от самата кралица Елизабет, така че превъзходството е категорично и българското семейство го е оценило навреме. Тук искам да вмъкна, че през годините много хора се опитаха чрез маркетингови трикове да заблудят семействата, но бъдете сигурни, че майките са много внимателни, когато става въпрос за децата им и те не се подвеждат.
- Вие сте административен директор и на МЦ "Афродита" от самото му създаване. Как здравните заведения преживяват кризата на коронавируса?
- С повече от тринадесетгодишен опит, МЦ "Афродита", предоставя на клиентите си, най-високо качество на медицински услуги на конкурентни цени, в сферата на регенеративната медицина. Визията ни да помагаме на българското семейство продължава и по време на кризата. Ние не сме променили нито културата, нито качеството на дейностите си, нито нашата стратегия. С респект, мотивация и колективност, продължаваме да се развиваме и да предоставяме медицински услуги на световно ниво. Всяка една от тези ценности ни помага да изпълним обещанието, което сме си дали и на сaмите нас - до 2030 година, МЦ "Афродита" цели да включи София в списъка на най-развитите градове в света в сферата на регенеративната медицина. С уважение, съпричастност и страст, ние сме ентусиазирани да превърнем нашата цел в реалност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай