Четвъртък,

Страхът и гневът разболяват

От: Администратор -
13098
Страхът и гневът разболяват
A
A
A

Грациела Миланова създаде "училище на живота"

Учим цял живот – първо училище, после университет, работа – една, втора, следват най-тежките изпити – житейските. В един момент вече сме уморени, обезверени. Защо нещата не се получават така както сме искали? Защо след 35-40 г. и тялото започва да боледува?
Защото никой не ни е учил как да се справяме с живота, болките, страховете, емоционалните си проблеми. Вече има „Училище на живота"! Уникалната в света система е създадена от българка - Грациела Миланова. Два пилотни класа завършиха първия срок от обучението си. „Ученици" са студенти, хора с авторитетни професии, пенсионери – всички намират общ език, радват се взаимно на познанството си, подкрепят се, празнуват заедно малките си победи.

„Училище за живота" е 7-годишно пътешествие, колкото продължава обучението, навътре в себе си, откриване на нови хоризонти. Това е време на приятни емоции и изживявания. Нужни са 7 години, за да обновим всяка клетка в нас. А това ще се случи като изтикаме и пуснем старата енергия, променим вярванията си и по този начин реализираме промяната в живота си" твърди Грациела Миланова. Според нея „Училище на живота" предполага регулярни срещи между хора, които искат да правят нещо в свободното си време, за да се чувстват по-добре. Това е моделът на нашето училище. Идеята се зародила у Грациела преди около 8 години, но реално училището стартира от март т.г., а до момента има два пилотни класа. От октомври тръгва новият курс. Програмата е разделена на срокове, както е в истинското училище. Всеки срок има по 5 занимания.

"Всяка следваща среща надгражда предишната. Домашните работи, които се дават за изпълнение до следващата ни среща, активират темите от предната ни сесия. По този начин привикваме ума на нов начин на мислене и възприемане на света. Програмирани сме от съвсем малки така, че при всяко нещо първо реагираме със страх и притеснение. Фокусът ни е обърнат в негативното. Когато го обърнем към положителното, тогава решенията и изборите ни ще бъдат различни. Винаги, когато сме на кръстопът, изборът, който правим, зависи от фокуса, който имаме в живота си. Ако виждаме всичко в черно, тъмно, в притеснение и страх, гняв и недоволство, съответно изборите ни ще бъдат нагодени към този фокус", обясни Грациела Миланова.
В повечето случай, за да се прояви на физическо ниво болест или проблем, това означава, че на емоционално и ментално ниво нещо е било много объркано. Затова, когато всички наши страхове, блокажи, ограничителни вярвания и модели, емоционални травми се изчистят, това рефлектира неминуемо на нашето здраве. Самата болест никога не се ражда на физическо ниво – тя идва от емоционалното тяло.
„За съжаление, западната медицина не третира болестите по този начин, а само отстранява наличните симптоми. Но когато емоционалната причина за дадена болест или страдание не е осъзната и изчистена, проблемът се премества в друг орган на тялото, различен от този, който вече е лекуван с медикаменти например. Когато човек се чувства комфортно със себе си, той и на физически план изглежда добре и не боледува. Така че, ако искаме да сме здрави, първо трябва да започнем да отработваме страховете и емоционалните си травми, за да може емоционалното тяло да се изчисти и да оздравее. Аз вярвам, че една травма се лекува с любов, радост и светлина. Ако тръгнем да дълбаем в травмата, в причините за нея, това няма да я излекува. Постепенно човек започва сам да улавя навиците и мислите, които му вредят. Това е смисълът на обучението ни, защото всеки сам лекува себе си. Училището не лекува, то не е магична пръчка, но дава инструментите и лостовете, с които човек да направлява живота си в желаната от него посока", допълва Миланова.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички