Спешно ваксинират изборната администрация

Тя ще влезе в третата фада на имунизацията

Спешно ваксинират изборната администрация | StandartNews.com

Ваксинационния план ще бъде изменен и в третата фаза ще бъдат включени всички участници в изборния процес – членовете на секционните избирателни комисии, на мобилните избирателни комисии, членовете на РИК, на ЦИК. Това докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов в рамките на свиканото от премиера Бойко Борисов работно съвещание в Министерския съвет, съобщиха от "Дондуков" 1.

„Експертите предлагат всички участници в изборния процес – това са членовете на секционните избирателни комисии, на мобилните избирателни комисии, членовете на РИК, на ЦИК, да им дадем възможност при желание от тяхна страна да бъдат ваксинирани.

Ще осигурим достатъчно количество от необходимите ваксини и те ще бъдат ваксинирани“, заяви министър Ангелов.

„Амбицията ни е цялата изборна администрация, тези които желаят, да имат възможност да се ваксинират, става дума за над 80 000 души“, изтъкна вицепремиерът Томислав Дончев.

„Прозрачността на изборите е изключително важна и затова положете усилия не само ЦИК и членовете и, но и всички, които доброволно и безплатно желаят в секционните избирателни комисии да бъдат ваксинирани“, изтъкна министър-председателят Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай