Понеделник,

Шефът на Александровска с благодарност към хората

От: СТАНДАРТ -
261
Шефът на Александровска с благодарност към хората
A
A
A

„Искам да благодаря на хората, които вчера ни послушаха и останаха вкъщи. По улиците имаше по-малко хора в сравнение със събота“. Това за бТВ проф. д-р Костадин Ангелов, изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска". По негова инициатива лекари от много болници ръкопляскаха снощи на българите, които ги послушаха и си останаха вкъщи на Цветница.

ВИЖ ОЩЕ: Лекари с аплодисменти за хората вкъщи

„Снощната инициатива, при която аплодирахме хората, беше нашето твърдо убеждение и решение да го направим, за да можем да накараме хората да ни повярват и да останат вкъщи“, каза проф. Ангелов.

„Нашият дълг като лекари е да намалим щетата от това бедствие. Затова трябва да казваме истината в очите, без да подбираме думите. Думите трябва да бъдат назовавани такива, каквито са в действителност. Не може да разсъждаваме в друга посока – да говорим за разхлабване на мерките, когато има реално опасност да загинат много хора“, заяви проф. д-р Костадин Ангелов. По думите му благодарение на мерките, които са взети у нас, все още няма „задъхване“ на болниците. Лекарите обаче са подготвени за това и го очакват.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com