Сряда,

Решено - обръчът у нас се затяга. Откога

От: Редактор -
518
Решено - обръчът у нас се затяга. Откога
A
A
A

Здравните власти планират затягане на мерките срещу COVID-19 у нас поради стремглавото нарастване на положителните случаи. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов. 

Здравните власти ще въведат ограничителни мерки, с които да повлияят разпространението на коронавирусната инфекция. За целта от ведомството в продължение на дни организират срещи какви точно да бъдат тези мерки. Вече се проведоха срещи с организации на лечебни заведения, със здравните инспекции, с водещи имунолози, епидемиолози.

След като приключат всички консултации, главният държавен инспектор ще предложи пакета мерки, които здравните власти да одобрят. Това трябва да стане до дни, обясни още зам.-министър Александър Златанов.

По думите му нивото на разпространение вече е високо, заболелите е вече от 29 до 39-годишна възраст. "Страните разчитат на нивото на имунизация и противоепидемичните мерки.

За съжаление ние не може да разчитаме на първото, защото имунизираните са около 20%, преболедувалите са до 40%, което е твърде ниско ниво на защита срещу тази вълна. И затова трябва ефективен контрол върху противоепидемичните мерки", посочи той. По думите му здравните власти "ще се опрат" на плана, който е разработен, тъй като е широкообхватен.

Той обясни още, че в началото на идната седмица вероятно ще бъдат въведени и ще се следи стриктно контрола върху изпълнението. Мерките ще са за цялата страна, но все още не са формулирани точно какви ще са.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com