Неделя,

"Пътеките" направиха болниците търсачи на пари

От: Редактор -
539
"Пътеките" направиха болниците търсачи на пари
A
A
A

Корупцията у нас е мащабна навсякъде, в системата на здравеопазването, в която има много пари, там вече наистина трябва да се търсят конкретните причини за изтичането на тези пари, което е кардинален проблем наистина. Според мен, без да съм някакъв тесен експерт по здравен мениджмънт, проблем наистина е моделът, с който в момента и през изминалите години боравим, на така наречените пътеки, защото чрез тях болниците се превръщат в едни търсачи на пари и това много често води до до конкретни щети към пациентите. 

По този начин журналистът Калина Влайкова коментира темата в "Пресечна точка" по Нова Тв - всеки пети българин дава подкуп за здраве.

Това е от една страна, от друга страна споменава се в доклада, че в Европейския съюз се е влошила средата и от гледна точка на това, че хората търсят връзки, за да се спасяват дали от коронавируса или от нещо друго, но мисля, че това може да е ново явление за Европейския съюз.

На трета страна е манталитетът, който сме си го наследили, да отидем при доктора с бонбони, кафе, напитка и не знам какво в знак на благодарност.

Аз лично, честно казано, не мога да видя много голяма връзка между ковид пандемията и повишаването, ако приемем, че го има, на склонността на българина да плаща пари, да дава пари за здравеопазване.

И това е, защото, когато има критична ситуация, тогава наистина по-скоро ще се обадиш и ще търсиш познати, да се направи всичко възможно, да обърнеш света и да си спасиш близкия, за да намериш правилния доктор, който да ти обърне внимание.", каза още Калина Влайкова.

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички