Пращат медици от Пирогов на морето. Причината

Те ще работят в центрове за извънболнична помощ в морските курорти

Пращат медици от Пирогов на морето. Причината | StandartNews.com

Медицински специалист от „Пирогов“ ще работят в центрове за извънболнична помощ в морските курорти. Това каза пред журналисти директорът на Регионална здравна инспекция – Бургас Георги Паздеров след подписването на днешния Меморандум за сътрудничество между Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма, болница „Пирогов“, Област Бургас и общините Созопол, Приморско и Царево.

Министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев посочи, че ще се прецени допълнително колко екипа ще са необходими и припомни, че миналата година в морските курорти са били изпратени осем екипа от „Пирогов“.

Министърът на туризма в служебния кабинет Илин Димитров каза, че няма как да се прави туризъм без да има качествена здравна грижа и изрази надежда, че подобна инициатива ще има и в Североизточна България. По думите му това е голяма стъпка към развитието на медицинския туризъм. Министър Димитров награди министър Меджидиев с почетния знак на Министерството на туризма.

Мария Нейкова, областен управител на област Бургас, посочи, че през лятото броят на жителите и туристите в област Бургас достига до 2,2 млн. души и благодари за откриването на филиал за спешна медицинска помощ в Приморско.

Директорът на „Пирогов“ Валентин Димитров пое ангажимент на 24 май, когато се отбелязва и празникът на Приморско, общината да получи дарение компютърен томограф.

Меморандумът предвижда сътрудничество за по-добро здраве и социално благополучие. Фокусът ще бъде върху подобряването на детското и майчиното здравеопазване, на профилактиката, към намаляване на здравните неравенства, подобряване на достъпа до диагностика и качествено лечение и др. Меморандумът е за три години, с възможност за подновяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай