Поредна престижна награда за МЦ “Афродита”

Каузата ни е София да бъде сред най-развитите градове в света в сферата на регенеративната медицина, каза д-р Георги Станулов

Поредна престижна награда за МЦ “Афродита” | StandartNews.com
  • Най-добрият специалист по репродуктивна медицина и инвитро процедури в България беше отличен от женските организации
  • Каузата ни е София да бъде сред най-развитите градове в света в сферата на регенеративната медицина, каза д-р Георги Станулов

Началникът на инвитро сектор в Медицински център "Афродита" д-р Георги Станулов и неговата колежка Диана Наскова - директор продажби за Западна България, бяха отличени от женските организации на гала вечеря, организирана от "Business Lady" в "Гранд хотел Милениум" на 26.04.2023г.

Д-р Станулов беше награден за дългогодишната му работа в сферата на репродуктивната медицина. 

По време на гала вечерята водещият Ники Кънчев спомена, че лично го познава и знае за неговите успехи, както и че е смятан за един от най-добрите специалисти по инвитро на Балканите.

Женските организации взеха предвид високата успеваемост на д-р Станулов от инвитро процедури на живо родени деца, която е официално представена от Център за асистирана репродукция.

"Избрах медицината, за да помагам на другите. Избрах репродуктивната медицина, за да подкрепя българските семейства. Каузата, която сме си поставили всички ние от Медицински център "Афродита", е да включим София в най-развитите градове в света до 2023 г. в сферата на регенеративната медицина", каза д-р Георги Станулов. Той е работил дълги години в престижни клиники в Англия, Гърция и Австрия. Ръководи инвитро отдела на Медицински център "Афродита" - най-големия център за регенеративна медицина в България. Д-р Станулов е завършил през 2005 г. Медицинския университет в София с отличен успех на държавните изпити, специализирал е  в Гърция. От 2009 г. до 2015 г. придобива специалност "Акушерство, гинекология и репродуктивна медицина". Сертифициран е за извършване на колпоскопии.

През 2015-2016 г. живее в Лондон и е част от екипа на Професор K.Nicolaides в Harris Birthright Research Centre, световно признат лидер в сферата на феталната медицина. 

Работи в различни отделения на KingТs College Hospital, Medway Maritime Hospital, Southend University Hospital, North Middlesex University Hospital и University College Hospital.

Сертифициран е от Fetal Medicine Foundation за извършване на пренатална диагностика, включително за измерване на Нухалната транслуценция, основен маркер за пренатален скрийнинг за синдрома на Даун.

От 2016 г. се завръща в България и работи в сферата на асистирана репродукция.

Д-р Станулов има голям брой специализации в областта на репродуктивната и пренаталната медицина, както в България, така и в Европа.

Диана Наскова бе наградена за високия си професионализъм в сферата на медицинските услуги. Г-жа Наскова е част от екипа на Медицински център "Афродита" от 10 години.

Клиниката е в пряко сътрудничество с най-престижните болници и лаборатории в САЩ, Великобритания, Франция и Италия. През последните години е на челно място по процент брой раждания от инвитро процедури в България. 

През всичките тези години тя се е наложила като фактор за качество и стабилност. Медицински център "Афродита" е официален представител на Future Health Biobank - най-голямата тъканна банка в България. Успехът, който е достигнала в сферата на инвитро процедурите, съхранението на стволови клетки и пренатална диагностика за последните години, прави МЦ "Афродита" една от основните структури за предлагане на високо ниво медицински услуги за целия Балкански полуостров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай