Пациентите с Covid-19 се изписават без PCR

Новата мярка действа от утре

Пациентите с Covid-19 се изписават без PCR | StandartNews.com

От 14 октомври пациентите с Covid-19 се изписват от болницата без отрицателен PCR тест. Нужна е само преценка на лекуващия лекар и конкретни резултати от образни изследвания. Това важи за лицата, при които има възможност за последваща изолация в домашни условия и придържане към препоръчания режим на лечение, предаде БГНЕС.

Условието за документирани минимум 10 дни от началото на клиничните оплаквания и минимум 3 допълнителни дни без оплаквания остава за лицата, при които се налага прилагане на последваща медицинска грижа в болнични условия, за лицата, настанени в места за предоставяне на социални услуги, както и за лицата с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия, поради съжителство с хора от рисковите групи.

Считано от утре, 14 октомври, при провеждане на футболни мачове на Националния стадион „Васил Левски“ се допуска публика до 30% заетост на местата, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, гласи още заповедта на здравния министър.

Остава в сила изискването при провеждане на спортни състезания на открито на всички други спортни съоръжения да се допуска публика до 1000 души на сектор, при заетост на местата до 50 %, настаняване на зрителите най-малко през една седалка и спазване на физическа дистанция от 1,5 метра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай