Вторник,

Нова бомба. Блокиране на К-19 без ваксина?

От: Редактор -
271
Нова бомба. Блокиране на К-19 без ваксина?
A
A
A

Според медицински публикации, новата надежда в борбата с COVID, е "добре забравеното старо", както често се слечва.

Става въпрос за евтиния лекарствен продукт "Ивермектин", чиито патент е изтекъл, което го прави още по-лесен за бързо въвеждане в употреба.

Ако ефикасността му се докаже безусловно от експертите.

Един от най-известните американски пулмолози - д-р Пиер Кори, неотдавна буквално умоляваеше Сената да принуди федералната Агенция по храните и лекарствата да прегледат пратените от него и колегите му нови данни за ефекта от лекарството.

Резултатите, по думите на д-р Кори, от 800 медици, пили "Ивермектин" превантивно, нито един не се е заразил с COVID-19! От други 400, които не са го пили, 58% са се заразили - т.е. 237 души.

У нас в началото на юли тогавашният здравен министър Кирил Ананиев обяви, че има клинично проучване в 9 болници за ефекта на "Ивермектин". Резултатите от него обаче не са обявени до ден-днешен.

Мога да кажа, че съм голям оптимист за стоте болни в цялата страна, които получиха този медикамент като част от българското проучване за "Ивермектин"-а", открехна завесата пред голямата надежда срещу COVID доц.д-р Георги Попов, началник на Катедра ,,Инфекциозни болести" във ВМА, Попов.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички