Нова бомба. Блокиране на К-19 без ваксина?

Може би има такъв медикамент

Нова бомба. Блокиране на К-19 без ваксина? | StandartNews.com

Според медицински публикации, новата надежда в борбата с COVID, е "добре забравеното старо", както често се слечва.

Става въпрос за евтиния лекарствен продукт "Ивермектин", чиито патент е изтекъл, което го прави още по-лесен за бързо въвеждане в употреба.

Ако ефикасността му се докаже безусловно от експертите.

Един от най-известните американски пулмолози - д-р Пиер Кори, неотдавна буквално умоляваеше Сената да принуди федералната Агенция по храните и лекарствата да прегледат пратените от него и колегите му нови данни за ефекта от лекарството.

Резултатите, по думите на д-р Кори, от 800 медици, пили "Ивермектин" превантивно, нито един не се е заразил с COVID-19! От други 400, които не са го пили, 58% са се заразили - т.е. 237 души.

У нас в началото на юли тогавашният здравен министър Кирил Ананиев обяви, че има клинично проучване в 9 болници за ефекта на "Ивермектин". Резултатите от него обаче не са обявени до ден-днешен.

Мога да кажа, че съм голям оптимист за стоте болни в цялата страна, които получиха този медикамент като част от българското проучване за "Ивермектин"-а", открехна завесата пред голямата надежда срещу COVID доц.д-р Георги Попов, началник на Катедра ,,Инфекциозни болести" във ВМА, Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай