Неделя,

Нов скандал. Балтов давал колеги на ДАНС

От: Редактор -
1133
Нов скандал. Балтов давал колеги на ДАНС
A
A
A

Здравният сайт e-zdravey публикува скандално писмо от проф. Асен Балтов до ДАНС срещу негови колеги от УМБАЛСМ "Пирогов".

Повод за него са протестите срещу Балтов заради стихийни и необмислени действия, скандални назначения, некомпетентно управление, лоша кадрова политика в началото на управлението му през 2017 г.

В писмото си до ДАНС той определя действията на колегите си като подривни и настоява за предприемане на действия по компетентност.

Изданието припомня, че първият протест на служителите на "Пирогов" беше на 5 декември 2017 г. Тогава те поискаха оставката на директора проф. Асен Балтов.

На следващия ден, 6 декември, по време на втория протест, недоволстващите представиха и мотивите си за исканата оставка. Ето част от тях.:

!.Стихийни и необмислени действия и Заповеди на изпълнителния директор, нарушаващи естествения ритъм, влошаващи работната обстановка.

2.Скандални назначения и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи трудови възнаграждения за сметка на медицински служители, свързани пряко с лечебния процес

3.Некомпетентно управление с уклончиви мениджърски похвати на болницата, отразено в прогресиращо лошите финансови резултати за последните осем месеца от управлението на проф. Балтов.

4.Лоша/изцяло липсваща кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари специалисти, хабилитирани лица и специалисти по здравни грижи.

5.Създаване на изключително голямо напрежение сред лекарите-специализанти, заради изготвяне на месечен график с дежурства не в клиниките за специализация, а на входа на Болницата, което е унизително и е сериозна предпоставка за загуба на млади кадри. Считаме тази ситуация за недопустима.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички