Събота,

Нов скандал. Балтов давал колеги на ДАНС

От: Редактор -
1280
Нов скандал. Балтов давал колеги на ДАНС
A
A
A

Здравният сайт e-zdravey публикува скандално писмо от проф. Асен Балтов до ДАНС срещу негови колеги от УМБАЛСМ "Пирогов".

Повод за него са протестите срещу Балтов заради стихийни и необмислени действия, скандални назначения, некомпетентно управление, лоша кадрова политика в началото на управлението му през 2017 г.

В писмото си до ДАНС той определя действията на колегите си като подривни и настоява за предприемане на действия по компетентност.

Изданието припомня, че първият протест на служителите на "Пирогов" беше на 5 декември 2017 г. Тогава те поискаха оставката на директора проф. Асен Балтов.

На следващия ден, 6 декември, по време на втория протест, недоволстващите представиха и мотивите си за исканата оставка. Ето част от тях.:

!.Стихийни и необмислени действия и Заповеди на изпълнителния директор, нарушаващи естествения ритъм, влошаващи работната обстановка.

2.Скандални назначения и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи трудови възнаграждения за сметка на медицински служители, свързани пряко с лечебния процес

3.Некомпетентно управление с уклончиви мениджърски похвати на болницата, отразено в прогресиращо лошите финансови резултати за последните осем месеца от управлението на проф. Балтов.

4.Лоша/изцяло липсваща кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари специалисти, хабилитирани лица и специалисти по здравни грижи.

5.Създаване на изключително голямо напрежение сред лекарите-специализанти, заради изготвяне на месечен график с дежурства не в клиниките за специализация, а на входа на Болницата, което е унизително и е сериозна предпоставка за загуба на млади кадри. Считаме тази ситуация за недопустима.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията