Ненков: Случва се разрушаване на здравеопазването

„Прогнозата ми, че по този случай ще бъдат наказани две секретарки и три санитарки"

Ненков: Случва се разрушаване на здравеопазването | StandartNews.com

„Това, което се случва, не е трус в здравеопазването. Това е разрушаване и то на една от основите, на която стъпва като цяло човешкото общуване, а това е даряването.”

Това каза в студиото на Нова телевизия бившият здравен министър Мирослав Ненков по повод обвиненията за извършване на съмнителни трансплантации и източване на Здравната каса чрез фиктивни пациенти в болница „Лозенец”.

„В Ориента, където ние живеем, независимо, че сме членове на цивилизования Европейски съюз очевидно такива неща могат да стават”, обясни д-р Ненков, който е специалист по анестезиология и интензивно лечение във ВМА.

По думите на Ненков другите теми за схеми с приети, неприети пациенти са банални. „Не са ги измислили в болница „Лозенец”. Това е система, която функционира и на други места”, категоричен бе специалистът и допълни: „Ако това с трансплантациите се окаже, че е така, то трябва да бъде посечено с огън и меч”. Но неговата прогноза да се разплете скандалът в здравното заведение е песимистична.

„Прогнозата ми, която се надявам, че няма да се случи е, че по този случай ще бъдат наказани две секретарки и три санитарки", коментира още Мирослав Ненков.

„Ако всичко това остане ненаказано, това ще разруши усилията на огромен брой специалисти, които се занимават с трансплантации в страната”, категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай