Лекарят на годината против локдаун

Затова е важно да се спазват мерките - носене на маски, избягване на струпване на много хора и на посещение на нощни заведения

Лекарят на годината против локдаун | StandartNews.com

Лекарят на годината доц. Александър Оскар е против локдаун. "Той води до тотално блокиране на държавата за определен период от време. А пандемията няма да свърши нито до един, нито до три месеца. В най-благоприятните прогнози може да стане лятото, с навлизане на новите ваксини и това да намали тежестта на падемията", коментира лекарят пред Нова тв. Според него след едно затваряне на държавата отново после ще последва бързо покачване на случаите на заразените с коронавирус.

"Затова е важно да се спазват мерките - носене на маски, избягване на струпване на много хора и на посещение на нощни заведения. Това ще предотврати един локдаун, който ще окаже негативно влияние върху икономиката", каза още доц. Оскар. Според него голяма част от хората не са желаели да спазват мерките, които са общовалидни.

"Доказано е, че те намаляват скоростта на разпространяването и дори има пряко отношение върху тежестта на протичане на заболяването”, категоричен е доцент Оскар. Според него за съжаление все още сред масовото разбиране на хората е възприятието, че здравето е даденост и че някой трябва да се грижи за нас. "Това е личен ангажимент. Важно е всеки от нас активно да участва в здравеопазването", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай