Сряда,

Купуваме 6 въздушни линейки за 130 млн. лева

От: Иван Ангелов, сн. БТА -
1375
Купуваме 6 въздушни линейки за 130 млн. лева
A
A
A

Служебният здравен министър Асен Меджидиев и Андреа Миртето от фирмата доставчик на хеликоптери за спешна помощ по въздух Leonardo S.p.A , размениха протоколите по подписания договор и свързаната с него документация за изпълнение на обществената поръчка за доставка на хеликоптери за нуждите на спешна медицинска помощ по въздух.

Договорът е подписан на 27 март, каза министър Меджидиев. Здравният министър благодари на представителите на „Leonardo S.p.A“, че са се съгласили да намалят първоначално предложената от тях цена за хеликоптерите, както и за положените усилия за поетия ангажимент първият хеликоптер да пристигне в България на 15 декември 2023 г.

Започва процедура по изграждане на хангари за хеликоптерите, допълни министър Меджидиев и покани експертите от „Leonardo S.p.A“ да споделят идеи за изграждане на хангарите в България по подобие на хангарите в Италия.

Доставките на другите хеликоптери в България се предвижда да бъдат поетапно до 2026 г., като през следващата година се очакват още два хеликоптера, през 2025 г. – следващите два, а през 2026 г. – последният, шести хеликоптер. 

Цената на хеликоптерите е над 113 млн. лева без ДДС.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com