Китайският вирус: Вдигат за 3 дни нова болница

Мобилизираха всички булдозери в Ухан

Китайският вирус: Вдигат за 3 дни нова болница | StandartNews.com

Световен рекорд за най-бързо построена болница се готви да постави китайският Ухан. 11-милионният град е епицентър на заразата от смъртоносния коронавирус, който везе взе 26 жертви. Болни са още поне 1000 души според официалните данни. Световните агенции твърдят, че борят им е поне двойно по-голям.

Хора падат по улиците заради китайския вирус(ВИДЕО)

Новата болница, чийто строеж започна в петък, 24 януари 2020 г., трябва да е готова за 3 дни. Тя ще има хиляда легла. В нея ще бъдат настанени и лекувани заразените с новия коронавирус. Клиниката ще отвори врати в понеделник, 27 януари 2020 г., твърдят местните медии. За целта са мобилизирани множество машини - багери и булдозери. Работниците ще строят ден и нощ.

Новата болница се гради около почивен комплекс в предградията на Ухан, който първоначално е бил предвиден да подслонява местните работници.

Междувременно Световната здравна организация промени позицията си и заяви, че става дума за извънредно положение, но само в Китай. СЗО, която от сряда заседава във Виена обяви, че още е рано да се говори за глобална епидемия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай