Хювефарма ще прави лекарство срещу Ковид

Това ще спре спекулата с турски хапчета

Хювефарма ще прави лекарство срещу Ковид | StandartNews.com

Фармацевтичният гигант "Хювефарма" чака официално разрешение за пускане на българския пазар на препарата Ивермектин. Клиничните изследвания, възложени от "Хювефарма", са преминали успешно. Специалният медикамент е получил и международен патент. В подкрепа на полезното му действие за противодействие и лечение на COVID-19, се изказаха редица солидни български учени и доктори, начело с проф. Иво Петров и доц. Георги Попов.

Ивермектин може да спре репликацията на Ковид-19, има отличен ефект, ако се използва в първите 3 дни, каза проф. Петров.

Очаква се Изпълнителната агенция по лекарства да даде зелена светлина пред разпространението на Ивермектин в първите дни на 2021 г., а пускането му в аптеките да стане факт до средата на януари, пише БЛИЦ.

Това ще спре спекулата, която се извършва под щанда на всякакви турски и други менте лекарства, които се пробутват през последните месеци. Новината за пускането на Ивермектин ще зарадва стотици хиляди българи, които с нетърпение очакват влизането в аптечната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай