Сряда,

Кацаров нападна Мутафчийски. За какво?

От: Редактор -
1492
Кацаров нападна Мутафчийски. За какво?
A
A
A

Няма нито една писмена следа, останала от работата на Националния оперативен щаб за борба коронавируса, това каза в предаването „Още от деня” по БНТ служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Не функционира щаба, защото няма нужда от него, обясни той. На въпрос дали ползва помощта на членовете на щаба, министърът каза, че те всички си работят на своите постове.

Имаше моменти, в които НОЩ бяха вредни, каза още Кацаров. По негови думи, сплашването със среднощни брифинги и предупреждения за чували с трупове, са накарали хората да се откажат от медицинска помощ, което е довело до повишаване на смъртността.

„Аз ще съм спокоен, ако се ваксинират възрастните”, това каза министърът, който е уверен, че точно тази мярка ще доведе до спад в смъртността.

„Ваксини имаме достатъчно. Мислим какво да правим с тези, на които им изтича срока”, каза още министър Кацаров и добави, че има искания те да бъдат дарени на други страни, където има недостиг.

Той обясни също, че удължаването на срока на извънредната епидемична обстановка е необходимо, защото с него са свързани допълнителните плащания на лекарите, както и на пенсионерите, а също и всички останали мерки.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com