Кандидатът, който всички познават

Кандидатът, който всички познават | StandartNews.com

Цанко Цанов всеки ден приема десетки граждани в общината и решава проблемите им

Той участва в управлението на община Ботевград от 2008 година насам. Познава всяка една област от обществено-политическия живот на града, както и проблемите на хората в детайли - до най-отдалеченото кътче на Ботевградския край. Той е достойният кандидат за кмет на управляващата днес партия ГЕРБ. Това е инж. Цанко Цанов, познат доскоро като зам.-кмет на община Ботевград. Позитивен и отговорен, добре известен на обществеността, той доказа не веднъж своето сериозно отношение към работата си. В негово лице избирателите виждат човека с богат политически и административен опит. Цанов трупа опит и като управител на общинска фирма "Благоустройство и комунални услуги" в града. Затова не е случаен изборът на ГЕРБ, да възложи нелеката задача именно той да отстоява принципите на честно и справедливо управление, както и да се изправи срещу още 9 кандидати в предизборната битка за кметския стол. А както казва самият той - гражданите са тези, които ще решат кой е правилният избор и кой е подходящият човек и на кого ще гласуват доверие. Независимо от политическата окраска, ако бъде избран за кмет на общината, би работил с екип от професионалисти и млади хора, защото с тях идват новите идеи.

Демократичните принципи и пътят на диалога, а не едноличното управление, ще бъдат водещи в неговото кметуване. Цанко Цанов никога досега не е бил воден от политически интереси. Не е член на нито една партия. С това е едно рамо пред останалите си опоненти, някои от тях сменили цвета на партията си.

В изпълнение на ангажиментите си като зам.-кмет в ежедневните си срещи с гражданите Цанов винаги се вслушва в техните проблеми и ги решава с цената на дългия работен ден. През кабинета му на втория етаж на общинската администрация ежедневно минават десетки хора с различни искания и проблеми в продължение на два мандата. Никога няма да забрави зимата на 2012 г., когато пада големият сняг. С много усилия той и негов екип с техника разчистват пътя при бедстващите възрастни хора в затрупаните махали на селата Липница, Елов дол, Краево и Рашково. Цанко Цанов не отрича направеното през последните години. "Но винаги има какво още да се направи", смята той.

Според Цанко Цанов гласуването по съвест е единственият начин общината да има кмет, а не кметът да има община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай