Как озонът пържи коронавируса

Лекарите в Барселона са озонирани, защото се смята, че озонът предизвиква директно физическо унищожаване на вируса

Как озонът пържи коронавируса | StandartNews.com

Ползите от приложението на озон при лечението на коронавирус съобщи проф. Иво Петров, национален консултант по инвазивна кардиология в предаването „Беновска пита” на Канал 3.

Потенциални лекарства ще се появяват много, нито едно не е показало 100% ефект досега срещу коронавируса, по тази причина на всички нива – от заразяването през усложненията, имаме различни видове терапия, обясни проф. Петров. Той съобщи, че напоследък е чел,  че колегите му в Испания прилагат озонотерапия. До 80% са намалили смъртността при пациентите с интубация, изтъква водещият лекар.

"Всъщност това, което доказват и препоръчват колегите от Балеарските острови и няколко барселонски клиники, тъй като се смята, че заболяването не е точно пневмония, а по-скоро нарушение на функцията на червените кръвни клетки, е да няма тежки дихателни режими като повишено налягане, а да има високо съдържание на кислород при облекчени режими. Ако се прибави озон това намалява репликацията на вируса и не се налага пациентите да се интубират“, разясни кардиологът.

"В момента в Испания колегите, които се занимават с COVID-19, самите те са озонирани, защото се смята, че озонът предизвиква директно физическо унищожаване на вируса“, продължи професорът. Той обаче изрично предупреди  хората в никакъв случай да не се подлагат сами на озонова терапия като пуснат "озон в едно помещение“. "Това се прави под строг контрол и под строги протоколи, под ръководството на лекарски екипи, които за това са обучени“, наблегна проф. Петров.

На въпрос на водещата Илиана Беновска как си обяснява лично той появата на коронавируса, проф. Иво Петров каза: "Философите вероятно ще го интерпретират по един начин, ние, медиците, по друг, а аз смятам, че това е едно голямо препятствие пред нас, една голяма възможност за нас, смятам, че ще ни направи не само по-силни, защото съм абсолютно убеден, че това няма да ни убие. И, както казва сентенцията, ще излезем по-силни, по-знаещи, по-социално насочени, надявам се, защото това е шансът на нашето общество. И трябва да бъдем заедно, трябва да вървим в една посока. Сигурен съм, че когато българите са в трудна ситуация, те се обединяват.“.

"Сега е точно моментът да проявим отговорност и солидарност, когато пазим себе си, пазим и другите, и обратното. Това още повече е важно за занимаващите се с медицина. Тази солидарност и спазването на правилата категорично доказа, че България може да го прави, и не случайно сме една от европейските страни, които стоим добре на картата. Ние не сме засегнати, не само че нямаме тежко и масово заболели, но и нямаме много позитивни Този факт показва, че мерките са дали своя резултат“, обобщи проф. Иво Петров.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай