Как групата „Мангъров” заплашвала Кунчев и щаба

Какво споделя главният здравен инспектор

Как групата „Мангъров” заплашвала Кунчев и щаба | StandartNews.com

Заплахи за организиране на протести отпправяла групата „Мангъров” към хората от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Това разкри главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в предаването „Карай направо” на Нова тв. В седмицата, в която броят на заразените с COVID-19 надхвърли сто, а инфекционистът доц. Атанас Мангъров хвърли поиска дебат с членовете на щаба, доц. Кунчев вдигна завесата за отношенията между експертите.

„Някои от членовете на групата, която кани Националния оперативен щаб на публичен диспут, отидоха твърде далеч. Имаше заплахи, че ще ни организират протести, че ще намерят хора, които да ни звънят вечер, за да ни притесняват”, разказа Ангел Кунчев. „И последното вече се е случвало на ген. Мутафчийски. Получавал е обаждания в 2 ч. през нощта от различни телефони и хората отсреща са му обяснявали, че не разбира от работата си и коронавирус всъщност няма”, сподели Кунчев.

 „Доста медии им осигуриха трибуна и аз нямам нищо против те да изразяват собствено мнение. Но аз от тях чух много глупости. Не виждам основа, върху която можем да водим научен спор с д-р Мангъров и д-р Първанова”, каза д-р Кунчев. Той бе категоричен, че отправените заплахи не го притесняват. Тревожел го фактът, че по този начин се обижда трудът на много хора.

„Не казвам, че сме безгрешни – сигурно е можело да направим някои неща и по-добре. Но истината е, че вече сме страшно уморени и сме на ръба на оцеляването. Затова трябва да пестим атаките и критиките към хората, които се опитват да помагат на обществото”, категоричен бе здравният инспектор.

Атанас Мангъров е радетел на масовото заразяване с коронавирус, за да се създаде колективен имунитет. Борисов го направи шеф на Медицинския съвет към правителството, но само две седмици по-късно Мангъров и хората му излязоха с доклад и обявиха, че се саморазпускат. Оттогава до днес продължават да нападат щаба с обвинения, че мерките не са правилни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай