Хирургът, който реанимира Плевен

Хирургът, който реанимира Плевен | StandartNews.com

Лично премиерът подкрепи проф. Димитър Стойков за втори мандат

Фирми от Испания и Франция инвестират в града и отварят работни места

Професор Димитър Стойков отново се включва в битката за кмет на Плевен. Кандидатът на ГЕРБ се състезава за втори мандат с гордост от постигнатото в последните четири години и хъс за още нови успехи. Стремежът му е да продължи започнатото в Плевен - тук започва пътешествието му в медицината, тук създава семейството си, тук отглежда дъщеря си и тук изгражда своята професионална кариера. Когато през 2011 г. полага клетва като кмет на Плевен, общината има нужда от сериозна реанимация. Въпреки големите предизвикателства обаче заедно със своя екип успяват да вдигнат града на крака. През четирите години начело на Община Плевен той не загърбва Хипократовата клетва. Денят му се разделя на две - от сложните операции в болницата до управленските решения в кметския кабинет. Успешното съчетаване на две толкова отговорни професии Стойков обяснява с непреклонния си дух и желанието да превърне Плевен в достоен европейски град. За него хората казват, че е изключителен професионалист в работата си и добавят, че в България вече трудно могат да се намерят толкова качествени лекари. Той е човек, който действително желае да остане в родния Плевен не само до пенсионирането, а и до края на дните си. Има подготовката да бъде добър мениджър и това го доказват значимите резултати на Община Плевен в последните четири години. "От 2011 година досега Община Плевен реализира повече инвестции спрямо последните 16 години. Хората започнаха да усещат повече човешко отношение дори", казва проф. Стойков. "Няма го пренебрежителното самодоволство на безидейно лутане 12 години. Празнословието бе изместено от активната работа заради плевенчани", отчита той. Според него бързо се връща самочувствието на хората, че Плевен е в орбитата на успелите градове. "Не трупахме дългове, а стимулирахме разкриването на нови работни места чрез насърчаване на бизнеса, защото това започна да задържа постепенно децата ни в Плевен. За последните 4 години бяха създадени фабрики, които разкриха стотици работни места - "Марица оил" в Ясен, "Нексанс електорникс" на Сторгозия, "Десизоизо Мони", нова болница "Света Марина", нова болница "Свети Панталеймон", нов МОЛ", горд е проф. Стойков. Само по европейски програми общината осигури над 2100 работни места. "Ще продължим по същия начин", обещава той, изпълнен с хъс за работа.

Професорът има подкрепата лично на премиера Бойко Борисов, защото е негова номинация. Признава, че за следващия програмен период предстои реализирането на още инвестиции, които ще отворят нови работни места в Плевен и региона. "Предстои да бъде изградена нова фабрика за тапицерии на сериозен инвеститор от Испания с 500 работни места. Френска фирма започва строеж на завод за малц. Този проект ще осигури работни места не само за Плевен, но и за околните населени места, защото ечемикът ще се отглежда тук, на наша земя. Всичко това е резултат на усилия от всички, включително и всекидневна работа с централната власт", обяснява Димитър Стойков.

Той е категоричен, че програмата на ГЕРБ за развитие на Плевен е реална, плевенчани вече я познават. Много от най-добрите местни експерти са привлечени в нейното създаване. Изследвани са в детайли всички възможни елементи от финансовата, административната и благоустройствената част на програмата. Сектор сигурност на програмата е с особено внимание към индивидуалната защита на собствеността на гражданите. Хирургът кмет е на мнение, че общината е жив организъм, който има нужда от много грижи. "Който си мисли, че управлението на общината е авантюра или пледоария пред слушатели той просто заблуждава не само себе си, но и всички останали. Управлението на общината изисква много, много работа", смята той. "С подкрепата на достойни хора, централната власт и лично на премиера Плевен живее по-спокойно и уверено днес. С подкрепата на най-голямата политическа сила и хората знам едно. Плевен не е кауза за един ден. Плевен е кауза за цял живот", казва в заключение професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай