Грозни измами разкрити в болница

Двойно счетоводство и източване е имало в болница "Д-р Димитър Чакмаков" в Раднево

Грозни измами разкрити в болница | StandartNews.com

Двойно счетоводство и източване е имало в болница "Д-р Димитър Чакмаков" в Раднево, а освен това медицинският персонал не е взимал заплати и е без осигуровки. В същото време няколко души от администрацията са взимали между 3000 и 10 000 лв. заплати. Схемата е била с надписвани граждански договори.

"Без коментар, тече разследване", беше отговорът на директорката на болницата пред екипа на Нова телевизия.

Тя все пак каза, че месец и половина не е взимала заплата. Не пожела да потвърди информацията, че е дала нотариално заверен документ, с който са се случвали манипулациите в сектора за Труд и работна заплата и личен състав.

А от октомври месец никой от медицинския персонал не е взимал цяла заплата. Те обявиха, че се чувстват излъгани и унижени. От общината обясниха, че са получавали неистински отчети за състоянието на лечебното заведение. Официално задълженията на болницата възлизат на милион и 303 хиляди лева.

Кметът Теньо Тенев каза, че "шепа хора са раздавали заплати на себе си, докато персоналът стои без пари".

"Ние сме дали 3 млн. лв. за един мандат, правили сме невъзможното, но от първостепенно значение винаги е била болницата".

Междувременно ДАНС вече влезе на проверка в болницата. Има информация, че служителите с надчислени заплати са напуснали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай