Ето какви мерки въвеждат от утре

Считано от утре, 20 август, ръководителите на всички администрации трябва да организират работния процес в съответната организация

Ето какви мерки въвеждат от утре | StandartNews.com

„Считано от утре, 20 август, ръководителите на всички администрации трябва да организират работния процес в съответната организация, като установят работно време с променливи граници и начало на работния ден между 7:30 и 10:00 часа. Изискване към тях е и да разпоредят работа от разстояние на най-малко 50% от персонала, освен ако, в зависимост от характера на работа, това не е възможно.“ Това нарежда министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със заповед.

По този начин значително ще бъде намален пътникопотокът в градския и междуградския транспорт в цялата страна, което улеснява както спазването на противоепидемичните мерки, така и осъществяването на ефективен здравен контрол, уточняват от Министерството на здравеопазването. В заповедта се посочва още, че всички работодатели и органи по назначаване, когато е възможно, следва да организират работния процес в дистанционна форма, допускайки присъствена работа на най-много 50% от служителите.

Съгласно същата заповед, от утре, 20 август, въведената противоепидемична мярка за ограничаване до 50% използването на капацитета на определени обекти/ мероприятия, може да не се прилага, при условиe, че 100% от персонала в съответния обект е ваксиниран или преболедувал COVID-19, или разполага с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/началото на мероприятието изследване с PCR тест.

Заповедта на здравния министър се отнася за:

-конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги

-културни и развлекателни мероприятия - фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, библиотеки

-спортни състезания с публика

-посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси

-посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца

-посещенията в заведенията за хранене и развлечения

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай