Да ваксинираме бг мамите

Хомеопатията не помага против ваксини, освен това трябва да заровиш сто лева на тайно място, което знам само аз

Да ваксинираме  бг мамите | StandartNews.com

“Здравейте, момичета! Духнахме две свещички без нито една ваксина!

Само дайте съвет как да запишем детето на ясла, защото за нея са нужни бележки, че е ваксинирано! Дайте акъл как да излъжем системата“.

„Мами, решихме да не ваксинираме малкия против морбили, защото с таткото четохме една книга и видяхме, че всичко това се заменя с хомеопатия. Ама не можем да го запишем на детска, дайте акъл!“

„Момичета, бихме първата ваксина, но понеже прочетох толкова коментари в сайта, се отказвам от останалите две. Дали първата няма да му причини аутизъм?“ „Мами, искат да ни глобят, защото детето не е ваксинирано. Дайте акъл и добър адвокат!“

Ако сте имали досег с култовия сайт БГ-мама и с други сайтове от типа „Естествено“, ще разберете защо в страната ни отново има деца с морбили, въпреки че това не би трябвало да се случва.

Ще видите също и една основно набиваща се дума- абе на всички им липсва „акъл“. Ако влезете и в допълнителни сайтове, ще откриете, че морбили могат да се предотвратят не само с хомеопатия, ами и с рейки, а и ако врачка Ви гледа на ръка и заровите сто лева на тайно място, което само тя знае. Сто процента децата Ви никога няма да станат аутисти, защото никога няма да са ваксинирани против куп болести. Ако се разболеят от детски паралич, това вече е друга тема.

Отказът на майките да ваксинират децата си напоследък стана доста актуална, особено откакто някои от тях се оказаха настанени в болница с морбили и усложненията от заболяването., което иначе лесно би могло да бъде предотвратено.

Едната не го ваксинирала, защото „това било нейно решение“. Другата „прочела в книга“, че на детето й ще се случи Бог знае какво, ако му бие ваксината. Дето се вика, прави са световните организации, които ни отреждат последно място по „четене с разбиране“.

Антиваксърските сайтове, които напоследък набъбнаха, помпат позициите на майките с неустановено мнение, и без това объркани от многото информация, която ги залива, докато трябва да сменят памперси, като им предоставят куп информация за заболявания, получени вследствие на ваксиниране.

В действителност една част от тях са се случили не благодарение на ваксината. Други – понеже некомпетентен лекар е ваксинирал детето ти, когато например е било с температура. В такъв случай обаче се отказваш от лекаря, не от ваксината.

Винаги има случаи на противопоказания от ваксини, които трябва да бъдат изяснени от лекар. Вместо това от известно време темата за ваксините и отказът от тях е оставен в ръцете на една шепа жени, които не са особено компетентни, но пък „четат в интернет“, главно съвети от други също толкова компетентни дами, и вземат решения на базата на тях. Също като във времето на доктор Куин лечителката. И питат другите мами във форумите „как да излъжем системата“, а не как да запазят здравето на детето си. Май всички те се нуждаят от спешна ваксина против ментални проблеми.

Истерията против ваксините използва естествения страх на не особено компетентните майки за децата им и за това, да не им причинят нещо с някоя „инжекция“. Както и на онези, които се мислят за особено компетентни, които четат разни измислени сайтове в интернет, и възприемат публикуваните там здравни съвети за особено неординерни.

След което претендират, че неваксинираното им дете трябва да тръгне на детска градина и да зарази куп други, защото „нищо му няма“. Юристи дори съветват майките какви стъпки да предприемат, за да „защитят естественото си решение“ да предпазят децата си от вредните ваксини.

Не съм съгласна с тезата на някои, че утробата на жената не е нейна и затова тя трябва да роди детето, независимо как е заченато то и дали може да го отгледа. В същото време не съм съгласна и некомпетентни хора да вземат отговорни решения за здравето на детето си, само защото „то си е тяхно“, на базата на псевдонаука, намерена някъде в глобалната мрежа, само защото е паснала на тяхната вече изработена теза.

Освен това, честно казано, не е достатъчно срещу ваксината да се противодейства с хомеопатия и рейки. Нужно е и да заколиш черна котка в тъмна нощ, да се завъртиш три пъти и да си плюеш три пъти в пазвата.

Доказано е, помага!

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай